• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ölümlü kazanın yaşandığı caddede hız kesici yapılması talebi
15 Aralık 2023 Cuma 09:03

Ölümlü kazanın yaşandığı caddede "hız kesici" yapılması talebi

Batman'da yaklaşık üç hafta önce 11 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan kazanın yaşandığı caddede "hız kesici" yapılmasını isteyen vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulundu.
Batman'da yaklaşık üç hafta önce 11 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan kazanın yaşandığı caddede "hız kesici" yapılmasını isteyen vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulundu.
 
Batman merkez İluh Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, her gün yüzlerce aracın geçtiği Kervan Caddesi'nde ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığını belirterek caddede hız kesici kasis yapılmasını talep etti.
 
Araçların sürat yapmasından dolayı caddede sıklıkla kazaların meydana geldiğini ifade eden mahalle sakinleri, bu durumun özellikle çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.
 
Mehmet Sait Karadaş
 
"Araçlar çocuklara çarpıyor"
 
Caddelerinin çok işlek olduğunu dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Sait Karadaş, "Arabalar çok gidip geliyor. Bununla beraber çok süratli gidiyorlar. Yaklaşık 15 gün önce 11 yaşındaki amcaoğluma bu caddede süratli giden bir araba çarptı ve vefat etti. Komşumuzun çocuğuna araba, bir diğer komşumuzun çocuğuna ise motosiklet çarptı. Bunun gibi birçok kaza meydana geldi." dedi.
 
"Araçlar cadde de süratli gidiyor"
 
Mahallede çocukların oynayacağı bir oyun parkının bulunmadığını ifade eden Karadaş, "Bunun için çocuklar sürekli cadde üzerinde oynuyorlar. Ne kadar uyarsak da oynuyorlar. Araç sahipleri sanki cadde de kimse yokmuş gibi süratli bir şekilde araç sürüyorlar. Belediyeden isteğimiz bu caddenin çeşitleri yerlerine tümsek yani hız kesici yapmalarıdır." diye konuştu.
 
Münevver Karadaş
 
"Bir başka annenin yüreği benim gibi yanmasın"
 
Aynı yolda süratli giden bir otomobilin çarpması sonucu çocuğunu kaybeden anne Münevver Karadaş ise yetkililere seslenerek şunları söyledi:
 
"15-20 gün önce bu caddede oğluma araba çarptı. Caddede hız kesici olsaydı belki o kaza yaşanmayabilirdi. Yetkililerden ricamız bu caddede araçların yavaş gitmesi için tümsek ve hız kesicilerin yapılmasıdır. Çocuklar her an yola çıkabiliyorlar. Buraya yakın okullar var ve her zaman çocuklar caddede olabiliyor. Araçlar bu caddede hızlı gitmemeli. Bir başka annenin yüreği benim gibi yanmasın." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA