• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müftü Pinal: İnfak, Allahın borç olarak doğrudan kabul ettiği güzel bir yardımlaşmadır
21 Ağustos 2023 Pazartesi 09:30

Müftü Pinal: İnfak, Allah'ın borç olarak doğrudan kabul ettiği güzel bir yardımlaşmadır

Yüce dinimiz İslam'da infakın Müslümanların kimliğini, şahsiyetini oluşturmak için çok önemli bir müessese olduğuna dikkat çeken Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, infakın Allah'ın ihsan olarak lütfettiği maldan veya imkanlardan başkalarını yararlandırmak oldu
Yüce dinimiz İslam'da infakın Müslümanların kimliğini, şahsiyetini oluşturmak için çok önemli bir müessese olduğuna dikkat çeken Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, infakın Allah'ın ihsan olarak lütfettiği maldan veya imkanlardan başkalarını yararlandırmak olduğuna dikkat çekti.
 
İnfakta candan vermenin olduğunu söyleyen Müftü Pinal, Allah rızası için canından malından vermek ve Müslümanın kişiliğini ve kimliğini böylelikle oluşturmak, huzur içerisinde bir toplumun oluşmasını sağlamak için infak mekanizmasının kurulmasındaki temel amaç olduğuna dikkat çekti.
 
"İnfak ile Müslüman, kardeşinin ihtiyacını hatırlar"
 
Müftü Pinal, "İnfak, zekât, sadaka Kur'an-ı Kerim'in 200'den fazla ayetinde zikredilen, Müslümanın hayatında çok önemli bir yer tutan yardım mekanizmasıdır. İnfak ile Müslüman, kardeşinin ihtiyacını hatırlar, onların derdi ile dertlenir, onların ihtiyacını hatırladığı için Allah'ın kendisine ihsan olarak lütfettiği maldan veya imkanlardan başkalarını yararlandırır. Bu Cenab-ı Allah'ın bizden 'Karz-ı Hasen' güzel bir borç olarak doğrudan kabul ettiği çok güzel bir yardımlaşmadır." ifadelerini kullandı.
 
"Sevdiklerinizden vermedikçe iyiliğe ulaşamazsınız"
 
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal
 
Kur'an'da sevdiklerinizden vermedikçe iyiliğe (birr) ulaşamayacağımız mealindeki ayetleri hatırlatan Müftü Pinal, "Allah için vermedikçe Allah'ın rızasına, onun nimetlerine, onun cennetine ulaşmak mümkün değildir. Yani sevdiğinden verecek Allah'ın lütfettiğinden kardeşini hatırlayıp ihtiyaçlarını gidereceksiniz. Bunu sevgili Peygamberimizin hayatında, sahabe uygulamalarında görüyoruz. Allah bütün mahlukatı şefkat ve merhameti ile yaratarak onların tabiatına 'vermeyi' koymuştur. Canlılara da baktığımızda böyle değil midir? Arı ihtiyacının çok üzerinde bal yapar ama onun çok azını bitirir, kalanı insana gider. Onlarca meyve alırız, 3-5 tanesi tohum olup ağaca dönüşür, kalanlar yine insanların menfaatinedir." şeklinde konuştu.
 
"İyiliği, Allah'ın rızası olarak nimetlerine ulaşmak olarak kabul ederiz"
 
İyiliğe ulaşmanın tek yolu da verirken dikkatli olmak,oldıuğunu ifade eden Müftü Pinal, "Cenab-ı Hakk'ın infakı direk kendisine aldığını ifade buyuruyor. 'Karz-ı Hasen' budur ve böyle olunca onun karşılığı Allah'ın rızası olarak size geri döner. İyiliği, Allah'ın rızası olarak, nimetlerine ulaşmak olarak kabul ederiz. Verdiğimiz insanı incitmemek, onun önemli bir şahsiyet, onuru, gururu olduğunu bilerek adeta sağ elin verdiğini sol elin göremeyeceği şekilde özenle vermek, gizli vermek, verirken ihlası elden bırakmamak gerekir. Zira ihlastan mahrum olarak yapılan infakın hakkın katında bir karşılığı yoktur. Cenab-ı Hakk'ın adına yapılan infakın karşılığı kat kat olarak geri döner." şeklinde konuştu.
 
"İnfak sayesinde depremzedelerin acıları çok büyük oranda hafifledi"
 
6 şubatta yaşanan büyük depremde infak sayesinde depremzedelerin acılarının çok büyük oranda hafifletildiğine dikkat çeken Müftü Pinal, "Yapılanları rızası katında muvaffak eylesin, cennete gitme vesilesi kılsın, bizim insanımız yanında olanı verir. Sevgili Peygamberimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem) bir gün sahabe ile konuşurken 'verilenleri küçümsemeyin' uyarısında bulunur. Sevgili Peygamberimiz '2 dinarı olan birisine yardımdan 1 dinarı verdiğinde 200 dinar verene karşılık malından 1 dinar veren kazandı' buyurmuştur. Zira o malının yarısını vermiştir. Diğeri çok zengin, onun içerisinden 200 dinar yardım etmiştir. Cenab-ı Hakk miktarın çokluğundan ziyade ne kadarını verdiğine ve nasıl verdiğine bakar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA