• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karda mahsur kalan hamile kadın 3 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı
25 Aralık 2023 Pazartesi 09:01

Karda mahsur kalan hamile kadın 3 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı

Siirt'in Pervari ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle karda mahsur kalan hamile kadın, 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.
Siirt'in Pervari ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle karda mahsur kalan hamile kadın, 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.
 
Siirt'te, yolları kardan kapanan köyde aniden rahatsızlanan hamile Asya Üskan (35) için karla mücadele ekipleri seferber oldu.
 
Saatler süren çalışmaların ardından Pervari İlçe Hastanesine kaldırılan Üskan, burada yapılan müdahale sonrası Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
 
Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyünde üçüncü çocuğuna hamile Asya Üskan'ın rahatsızlanması üzerine yakınları, sağlık görevlilerine haber verdi.
 
 
Köy yolunun kardan kapalı olduğunu öğrenen sağlık görevlileri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yardım talep etti.
 
Bölgeye sevk edilen karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışması sonucu sağlık görevlileri, Düğüncüler köyüne ulaştı.
 
Ambulansa alınan Üskan, yaklaşık 3 saat sonra ilk olarak İlçe Devlet Hastanesine daha sonra Siirt Eğitim ve Araştırma sevk edildi.
 
Tedaviye alınan Üskan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
 
Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, "Sayın Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya’nın bilgisi dâhilinde Kardan ötürü kapanan köy yollarımızda çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Pervari İlçesinde Geçittepe ve Düğüncüler köyü yollarında kar yağışı devam ediyor. Burada ekiplerimiz aralıksız bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar ve yolumuz şu an trafiğe açık durumdadır. Acil durumlarda ise gelen ihbarları anında değerlendiriyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA