• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halk mağdur, belediyeler toplu ulaşım çilesine neden duyarsız?
06 Mart 2024 Çarşamba 08:54

Halk mağdur, belediyeler toplu ulaşım çilesine neden duyarsız?

Bölge genelinde yaşanan ortak problemlerden biri olan "toplu ulaşımda araç yetersizliği" sorunu bir türlü çözülemezken vatandaşlar haklı olarak yetkililerden araç sayısının artırılmasını talep ediyor.
Bölge genelinde yaşanan ortak problemlerden biri olan "toplu ulaşımda araç yetersizliği" sorunu bir türlü çözülemezken vatandaşlar haklı olarak yetkililerden araç sayısının artırılmasını talep ediyor.
 
Güneydoğu Anadolu şehirlerinin tümünde mevcut olan toplu ulaşım sorunu, araç yetersizliği nedeniyle adeta çileye dönüşüyor. Yarım saatlik yolu 1,5 saatte gidebilen insanların, ulaşmaları gereken yere gecikerek varmaları bir yana, araçlarda balık istifi gibi yolcuların üst üste bindirilmesi de ayrı bir dert. 
 
Bazen bir saat durakta bekleyen bir yolcunun, 'bir an önce evime ulaşayım' diye araçlara binmede yarışa girmeye kalkışması normal karşılansa da reva görülen uygulama insan onuruyla bağdaşmıyor. Kadın ve erkeklerin birbirine çarparak araçlara inip binmek zorunda kalmaları, rencide edici bir durum olmasının yanında "Bu belediyeler ne için var?" dedirtiyor.
 
Bunun en çarpıcı örneklerinden biri de Batman ilinde yaşanıyor. Batman merkezde bulunan birçok mahallenin duraklarında, toplu ulaşım araçlarının yetersizliği nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını ve gecikerek gelen otobüse binmek isteyenlerin sıkıştıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden araçların sayısının arttırılmasını talep etti.
 
Her geçen gün gelişen ve nüfusu artan Batman için otobüs yetersizliğinden dolayı birçok yolcunun uzun süre ayakta olmasından şikâyetçi olduğu belirten vatandaşlar, yetkililere acil çözüm yolu bulmaları çağrısında bulundu.
 
Halkın mağdur durumda olduğunu belirten vatandaşlar şikâyetlerini İLKHA mikrofonuna anlatarak dile getirdi.
 
"Okul dağılış zamanlarında aşırı derecede yoğunluk yaşanıyor"
 
45 dakika boyunca durakta beklediğini ve durağa gelen otobüslerin dolu olmasından dolayı otobüse binemediğini söyleyen Seyfettin Adıyaman, "Kesinlikle birkaç otobüsün belediyeden Sanayi Kavşağı'na kadar sürekli gidip gelmesi lazım ki yük biraz hafiflesin. Şu an 45 dakikadır otobüs bekliyorum. Özellikle öğrencilerin okullardan dağılış zamanlarında otobüslerin içerisinde aşırı derecede yoğunluk oluyor. 'Öğrenciler geleceğimizdir' diyorlar ama insan geleceğine bu kadar zulmetmez. Bundan dolayı belediyeden otobüs sayılarını artırmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Otobüs sayılarının biraz daha artırılmasını istiyoruz"
 
Uzun süre durakta beklemek zorunda kaldıklarını belirten Canan Balıkçı, "Belediye halk otobüsleri çok az ve yetersiz olduğu için duraklarda bayağı bekliyoruz. Sayıları artırsalar çok iyi olur. Otobüs yetersiz olduğu için otobüs içerinde çok sıkışıyoruz ve özellikle yaşlılar ayakta kalıyor. Özellikle Petrolkent Mahallesi yani 5 numaralı otobüsler yetersiz. Otobüs sayılarının biraz daha artırılmasını istiyoruz." diye konuştu.
 
"Çoğu kişi ayakta kalmak zorunda kalıyor"
 
Otobüs yetersizliğinden dolayı yolcuların sıkışarak ayakta kalmak zorunda olduğunu söyleyen Abdülcelil Eltekin, "Her gün otobüsler tıklım tıklım oluyor. Çoğu kişi ayakta kalmak zorunda kalıyor. Yarım saat bir saatte bir otobüsler geliyor. Hem otobüs sayılarının artırılmasını hem de güzergâhların değiştirilmesi iyi olur." dedi.
 
"Gelen otobüslerin hepsi de dolu geliyor"
 
Hemen hemen her mahallede otobüs yetersizliğinin yaşandığını belirten Cevat Gül, "Otobüs sayıları yetersiz olduğu için öğrencilerin yüzde 10'u geç kalıyor. Halk otobüs sayısı yetmiyor ve yetersizdir. Yarım saattir durakta bekliyorum ve daha 5 numaralı otobüsümüz gelmedi. Gelen otobüslerin hepsi de dolu geliyor. Hemen her mahalle bu sorunu yaşıyor. Belediye otobüs sayıları yetersizdir. Bundan dolayı otobüs sayılarını çoğaltsınlar." şeklinde konuştu.
 
"Otobüs sayıları az olduğu için geç geliyor"
 
Hem otobüs sayılarının az hem de olanların çoğu bozularak arıza verdiğini ifade eden Cemile Şahin ise şunları söyledi:
 
"Burada halk otobüsünün gelmesini bekliyorum. Otobüs sayıları az olduğu için geç geliyor. Özellikle perşembe günleri yoğunluktan dolayı asri mezarlığın oraya kimse gidemiyor. İnsanlar orada çok uzun süre otobüs bekliyorlar. Hem otobüs sayısı az hem de çoğu bozuluyor. Otobüs sayılarımız artırılırsa çok iyi olur ve insanlar sıkışık halde yolculuk yapmazlar." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA