• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKSİADın il başkanları toplantısı Batmanda yapıldı
25 Aralık 2023 Pazartesi 08:57

HAKSİAD'ın il başkanları toplantısı Batman'da yapıldı

Hak Sanayi ve İş Adamları Derneği'nin (HAKSİAD) İl Başkanları İstişare Toplantısı Batman'da gerçekleştirildi. 2 gün boyunca sürecek olan toplantıda bu yılın değerlendirilmesi yapıldı, önümüzdeki yılın programı konuşuldu.
Hak Sanayi ve İş Adamları Derneği'nin (HAKSİAD) İl Başkanları İstişare Toplantısı Batman'da gerçekleştirildi. 2 gün boyunca sürecek olan toplantıda bu yılın değerlendirilmesi yapıldı, önümüzdeki yılın programı konuşuldu.
 
Toplantıya; HAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Karavil, HAKSİAD üyeleri ve il başkanları katıldı.
 
Düzenlenen toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Batman İl Başkanı Cemal Çetiz, her üç ayda bir il başkanları toplantısını düzenlediklerini söyledi.
 
Bugün de Batman'da Genel Başkan ile birlikte istişare toplantılarını yaptıklarını belirten Çetiz, "2023 yılını değerlendirdik, eksiklerimizi gördük. 2024 yılı için plan ve programlarımızı ortaya koyduk, istişarelerde bulunduk. Bütün il başkanlarımız gerçekten özverili bir şekilde çalıştılar. 2024 yılı içinde inşallah çok daha güzel çalışmalara vesile olacaklar." dedi.
 
Asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çetiz, asgari ücretin hem işçileri hem de işverenleri memnun etmesi gerektiğini ifade etti.
 
"Onurlu bir yaşam herkesin hakkı"
 
İşveren ve işçiler açısından asgari ücretle ilgili insani yaklaşmak gerektiğini dile getiren Çetiz, "Gerçekten onurlu yaşam hakkı hepimizin hakkıdır. İşçilerde bizim kardeşlerimizdir ve hak ediyorlar. İşverenlerimiz burada cimri davranmamalı. İşçinin hakkını tam olarak vermeli, onu memnun etmeli ki işçiler işlerini sahiplensinler, gece namazına kalktıklarında işverenlere dua etsinler." diye konuştu.
 
"İşçi işverene, işveren işçiye karşı dürüst ve mertçe davranmalı"
 
İşçilere karşı mert davranan işverenlerin de hükümet yetkililerince göz ardı edilmemeleri gerektiğini belirten Çetiz, şöyle devam etti:
 
"Hükümet işverenleri desteklemeli. Hükümet işverenleri desteklemezse işveren bir yere kadar mert, cömert davranabilir. Eğer devlet desteği yoksa işveren mağdur olur ve işçi çıkarmak zorunda kalabilir. Bunun için işverenin işçilerine karşı merhametli davranması lazım. İşçilerin de işverenlere karşı dürüst davranması lazım. Hükümetin işverenleri de desteklemesi lazım. İşverenler işçiyi köle değil kardeşi görmeli ve tüm haklarını dolgun bir şekilde vermeli. Bu hakları sağlarken de devlet tarafından iyice desteklenmeli. Hükümet işçiye gereken hassasiyeti işverene karşı da göstermelidir." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA