• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fırıncılardan artan un fiyatları karşısında denetim çağrısı
20 Aralık 2023 Çarşamba 09:27

Fırıncılardan artan un fiyatları karşısında denetim çağrısı

Un fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini, bu durumun da ekmek fiyatlarına olumsuz yansıdığını belerten fırıncı esnafı, yetkililere denetim çağrısında bulundu.
Un fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini, bu durumun da ekmek fiyatlarına olumsuz yansıdığını belerten fırıncı esnafı, yetkililere denetim çağrısında bulundu.
 
Son iki yıldır buğday veriminin iyi olmasına rağmen un fiyatlarında anlamsız bir fiyat artışının yaşandığını vurgulayan Batman'daki fırıncı esnafı, bu artışlarla ekmek fiyatların daha da yükselmesinden endişe duyduklarını ifade etti.
 
50 kilogramlık un fiyatının son 15 günde 100 TL arttığına dikkat çeken fırıncı esnafı, 50 kilogramlık unun fiyatının 600 TL'ye dayandığına dikkat çekerek, yetkililere denetim çağrısında bulundu.
 
"Devletten isteğimiz bu artışlara bir denetim ve düzenleme getirmeleridir"
 
Rıdvan Özbey
 
Fırıncı esnafı Rıdvan Özbey, "Bu artışlar devam ederse güncel ekmek fiyatları bizi kurmayacaktır. Geçen sene 50 kiloluk unun torbası 490 ila 500 arasındaydı ama son 15 gün içerisinde 100 lira arttı. Ekmeğe zam gelmesini bizler de istemiyoruz. Çünkü millet ekmek alamaz duruma düşecektir. Böyle olunca hem millet için hem de bizim için zordur. Geçen sene de bu senede buğday verimi iyi olmasına rağmen bu artışa anlam veremiyoruz. Bu artışın sebebi ya buğdayda stokçuluk oluyor ya da un fabrikalarından kaynaklanıyor. Devletten isteğimiz bu artışlara bir denetim ve düzenleme getirmeleridir." şeklinde konuştu.
 
"Un fiyatlarının düşmesini istiyoruz"
 
Un fiyatlarının artmasının ekmek fiyatlarının da artmasına sebep olacağına dikkat çeken bir diğer fırıncı esnafı Kadri Tunç, "Fırıncıların maliyetleri her geçen gün artmaktadır. Un, tuz ve maya gibi temel ürünlerimizdeki fiyat artışları bizleri etkiliyor. Böyle olunca ekmek fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Şu anda buğday stokları bayağı vardır. Stok yaparak un fiyatlarını artırıyorlar. Devletten bu konular üzerinde denetlemelerini artırmalarını istiyoruz. Durum böyle devam ederse yılbaşında nasıl olacağını da bilemiyoruz. Kısa süre önce 50 kiloluk unun torbası 500 liraydı şu anda 600 lirayı bulmuş durumdadır. Un fiyatlarının daha da yükselmesini istemiyor ve bununla beraber bu fiyatların düşmesini bekliyoruz. Devlettin stokçuların ve özellikle un fabrikalarının önünü alarak denetlemelerini artırmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA