• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emekli amirallerin bildirisine tepkiler gelmeye devam ediyor
05 Nisan 2021 Pazartesi 08:40

Emekli amirallerin bildirisine tepkiler gelmeye devam ediyor

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan yaptığı yazılı açıklamada, Montrö ile ilgili bildiri yayımlayan 103 emekli amirale sert tepki gösterdi.
Açıklamasında bildiri üzerinden darbe hevesinin ortaya konulduğunu belirten Cihan "Görevde oldukları dönemde nereye ve kimlere hizmet ettikleri halkımız tarafından bilinen kağıt üzerinde 'deniz kuvvetleri emeklisi' gerçekte ise halkımızın milli ve manevi değerlerine karşı olan 103  hayalperest cuntacı amiral, Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden  darbe heveslerini ortaya koyan “muhtıra çağrışımlı” bir açıklama da bulundular. Vesayet döneminin tetikçisi, cuntacı zihniyet; sosyal medya ve çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı kaleme aldıkları, edep ve insani değerlerden yoksun  bir açıklamayla, siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini açıklayarak, gaflet, delalet ve millet iradesine ihanet gayretlerini beyan etmişlerdir." dedi.
 
Bildiri üzerinden kötü niyetin ortaya çıktığına işaret eden Cihan "FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş heves ve hedefleri, bu açıklamayla gün ışığına kavuşmuş, kirli niyetlerini  milletimiz görmüş ve not etmiştir. Milletimizin, bu türden hedefleri, niyetleri ve fiilleri, failleri, iştirakçileri ve azmettiricileri ile maşeri vicdanında mahkum etme iradesini ve tarihin çöplüğüne gönderme dirayetini herkese bir kez daha hatırlatmıştır. Eski Türkiye çıkışlarının artık prim yapmadıklarının herkesin bilinmesinin zamanı gelmiştir. Bu talihsiz açıklama göstermiştir ki, emekli de olsa bazı darbe heveslilerinin siyasete müdahale etme, millet iradesine çelme takma, darbe çığırtkanlığı yapma ve gayrı milli odaklara selam çakma hastalığı devam etmektedir." diye konuştu.
 
Geçmişte yapılan darbelerle ülkenin bütün kayaklarının sömürüldüğünü, emperyalizmin operasyon sahası haline getirildiğini vurgulayan Cihan şöyle devam etti:
 
"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasının ve bağımsızlığının teminatı milletimizin ve halkımızın emsalsiz iradesidir. Bunun yakın tarihteki en büyük ve en güzel örneği 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz gecesi darbecilere meydanları dar eden halkımız, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleneğinden vesayeti, geleceğinden muhtıra ve darbeyi bir daha asla tekrar etmemek üzere kazımış, söküp tarihin derinliğine atmıştır. Darbe heveslileri yargı önünde halkımıza hesap vermelidir. Darbelerin, vesayetin, emperyalizmin, ihanetin karşısında olduğumuzu beyan ederek bu tür mesnetsiz deklarasyonları kınıyor, telin ediyoruz."(İLKHA)
Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA