• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya Çevre Gününde öğrencilerden anlamlı çöp toplama etkinliği
06 Haziran 2023 Salı 08:57

Dünya Çevre Günü'nde öğrencilerden anlamlı çöp toplama etkinliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Siirt Valiliği ile Siirt Çevre Şehircilik ve ilkim değişikliği İl Müdürlüğü tarafından program düzenledi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Siirt Valiliği ile Siirt Çevre Şehircilik ve ilkim değişikliği İl Müdürlüğü tarafından program düzenledi.
 
Abdulhakim Sancak Ortaokulu öğrencileri, Dünya Çevre Günü kapsamında çöp toplama etkinliğine katıldı.
 
Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler sloganlar atarak ve okul önüne kadar çöpleri toplayarak çevre bilinci konusunda da büyüklerine örnek oldu.
 
Güres Caddesi alanında gerçekleştirilen programa; Gençlik ve spor Müdürü Hayati Kısacık, Siirt Çevre Şehircilik ve ilkim değişikliği İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül, Abdulhakim Sancak Ortaokul öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
 
"Yüzyılımızın en büyük sorunlarından bir tanesi çevreyi koruma sorunudur"
 
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında konuşan Siirt Çevre Şehircilik ve ilkim değişikliği İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül, "Ülkemizde son 2 yıldır 5-9 Haziran çevre haftası olarak kutlanmaktadır. Siirt'te de bazı etkinlikler düzenlendi.  Yüzyılın en büyük sorunlarından bir tanesi çevreyi koruma sorunudur. İnsanoğlu çevreyi kirletmektedir ve bu küresel ısınmaya sebep olmaktadır. Türkiye olarak Avrupa kadar kirlenmemiş olsak ta önümüzde bazı sorunlar vardır. Marmara denizinin, İzmir Körfezinin, bazı maden artıklarının kirlilik vermesi karşısında böyle bir etkinlik düzenledik." dedi.
 
"Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz"
 
Siirt'te bir hafta boyunca "Dünya Çevre Günü" etkinliklerinin devam edeceğini ifade eden Bülbül, "Etkinliklerimize özellikle çocuklardan başladık çünkü ağaç yaşken eğilir. Umarım bizden sonra gelen nesiller bu konuda daha duyarlı olur ve çevrelerini korurlar. Bir plastiğin bile yüz yıllarca dünyada kaybolmadığını düşündüğünüzde attığımız bütün bu atıklar maalesef dünyamızı kirletmektedir. Bizde bu bilinci oluşturmak, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA