• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bodrum katta çocuklarıyla eşyasız yaşayan anne yardım bekliyor
16 Ağustos 2023 Çarşamba 08:12

Bodrum katta çocuklarıyla eşyasız yaşayan anne yardım bekliyor

Batman'da, iki katlı bir evin bodrum dairesinde kiracı olarak kalan 2 çocuklu anne, yetkililere ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
Batman'da, iki katlı bir evin bodrum dairesinde kiracı olarak kalan 2 çocuklu anne, yetkililere ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
 
Batman'da iki katlı evin bodrum dairesinde olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veren iki çocuklu anne Zozan Balta, devletten aldığı aile destek ödemesinden başka gelirinin olmadığını belirtti.
 
Balta ailesi, maddi imkânsızlık nedeniyle hiçbir ev eşyasının olmadığını, iki çocuğunun çocuk bezi kullandığını belirterek yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.
 
Mağdur Balta ailesini ziyaret ederek evin eksikliklerini tespit ettikten sonra harekete geçen Batman Umut Kervanı yetkilileri, Balta ailenin ihtiyaçlarının giderilmesi için hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
 
"Yetkililerden ve hayırseverlerden çocuklarım için destek bekliyorum"
 
Devletin kendilerine vermiş olduğu aile destek ödemesi ile iki ayda verilen çocuk parasının dışında başka bir gelirinin olmadığını belirten mağdur Zozan Balta, "Şu anda iki katlı bir evin bodrumunda bulunan evi kiralayıp çocuklarımla yaşıyorum. Kiram 1100 liradır. Hayırseverlerin bana verdiği birkaç halı ile birkaç eşyadan başka bir şeyim yok. Devletin bana vermiş olduğu aile destek ödemesi ile iki ayda bir bana verilen çocuk parasından başka bir gelirim yok. Evde bana verilen bir buzdolabından başka bir beyaz eşyam yok. O buzdolabı da su akıttığı için tam faydalanamıyorum. Sağlık durumumdan dolayı çalışamıyorum. Büyük oğlum 2 buçuk yaşında, bebeğim de bir yaşındadır. Bebeğim prematüre doğduğu için beslenmesine dikkat etmem gerekiyor. Çocuklarımın bez masrafı çok yüksek olduğu için çok zorlanıyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden çocuklarım için beyaz eşya ve ev eşyası talep ediyorum. Şimdiden yardımda bulunacak olan hayırseverlerden Allah razı olsun." diye konuştu.
 
Batman Umut Kervanı Gönüllüsü Rıdvan Üzümcü
 
"Evin içerisinde hemen hemen hiçbir eşyanın olmadığını gördük"
 
Mağdur aileyi ziyaret edip ihtiyaçları konusunda tespitlerde bulunan Batman Umut Kervanı Gönüllüsü Rıdvan Üzümcü ise şunları söyledi:
 
"Batman Umut Kervanı olarak, ihtiyaç sahibi ailemizi hem ziyaret ettik hem de ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Evin içerisinde hemen hemen hiçbir eşyanın olmadığını gördük. Sadece bir odada komşuları tarafından verilen bir eşya olduğunu gördük. Bu mağdur ailemize yardımlarda bulunmak istiyoruz fakat Batman'da ihtiyaç sahibi çok sayıda aile olduğu için hayırseverlerin bu konuda bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Ailemiz iki tane ufak çocuğuyla beraber yaşıyor. Ailenin; ev eşyası, beyaz eşya, maddi destek ve gıda desteğine ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. Hayırseverlerden bu ailemiz için bizlere desteklerde bulunmalarını bekliyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA