• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda haftalardır patlayan su borusunun onarılmaması bir eve zarar verdi
17 Ağustos 2023 Perşembe 08:52

Batman'da haftalardır patlayan su borusunun onarılmaması bir eve zarar verdi

Batman merkezde belediyeye ait içme suyunun geçtiği borunun patlaması sonucu bir evin zemin katını su bastı. Yaklaşık bir aydır sorunun devam ettiğini belirten ev sakinleri, belediyeye tepki gösterdi.
Batman merkezde belediyeye ait içme suyunun geçtiği borunun patlaması sonucu bir evin zemin katını su bastı. Yaklaşık bir aydır sorunun devam ettiğini belirten ev sakinleri, belediyeye tepki gösterdi.
 
Batman merkez İluh Mahallesi Kervan Caddesi üzerindeki bir evin zemin katını, şebeke suyu borusunun patlaması sonucu su basarken ev sakinleri, sorun nedeniyle evi boşaltmak zorunda kaldı.
 
Sorunu Batman Belediyesine bildirmelerine rağmen yaklaşık bir aydır patlayan su borusunun halen onarılmadığını ifade eden ev sakinleri, duruma tepki gösterdi.
 
Patlayan su şebekesi borusunun tamir edilmemesi nedeniyle haftalardır suyun hem boşa aktığını hem de evlerine zarar vererek kendilerini mağdur ettiğini belirten vatandaşlar, belediye yetkililerinden bir an önce patlayan şebeke borusunu tamir etmelerini istedi.
 
Mehmet Sait Karadaş
 
"Geleceklerini söylediler ama bir aydır gelen yok"
 
Yaşanan duruma tepki gösteren ev sakinlerinden Mehmet Sait Karadaş, yaklaşık bir aydır mahalleden geçen içme su borusunun patlak şekilde olduğunu söyledi.
 
Farklı tarihlerde defalarca Batman Belediyesini arayıp arızayı bildirdiklerini belirten Karadaş, "Bize geleceklerini söylediler ve bizlere kod gönderdiler ama bir aydır arızanın giderilmesi için gelen olmadı. Neredeyse 10 defa belediyeyi aramamıza rağmen sadece bir kişi gelip bakıp gitti ve daha da gelen giden yok." dedi.
 
"Evimiz yıkılsa bunun hesabını kim verecek?"
 
Patlayan içme suyundan sızan sulardan dolayı evlerinin etrafının suyla dolduğunu vurgulayan Karadaş, şöyle devam etti:
 
"Bu su evimize zarar verdiği için kiracı evden çıkmak zorunda kaldı. Bu içme suyu bir aydır boşa aktığı için israf oluyor. Yetkililerden isteğimiz hem bu israfı önlenmeleri hem de evimize zarar vermesini önlemeleridir. Allah korusun evimiz yıkılsa bunun hesabını kim verecek? Batman Belediyesinin bir an önce bu arızayı gidermesini istiyoruz."
 
Edip Kılıçdoğan
 
"Evler eski olduğu için her an tehlike oluşturuyor"
 
Evlerin altına kadar inen suyun tehlike oluşturduğunu belirten mahalle sakinlerinden Edip Kılıçdoğan, "Bir aydan fazladır içme suyu borusu patlaktır. Kaç defadır belediyeyi aramamıza rağmen kimse gelip arızayı gidermediler. Alt kattaki komşumuz evin altına su sızdığından dolayı evden çıkmak zorunda kaldı. Su merdivenlerin altına kadar sızmış durumda. Evler eski olduğu için her an tehlike oluşturuyor. Batman Belediyesinden isteğimiz bir an önce buraya gelip önlem almalarıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA