• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda caminin konferans salonunda konser düzenlenmesi protesto edildi
18 Aralık 2023 Pazartesi 09:04

Batman'da caminin konferans salonunda konser düzenlenmesi protesto edildi

Caminin konferans salonunda düzenlenecek olan konsere tepki amacıyla bir basın açıklaması düzenleyen Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, konserin düzenleyicileri ve ilgilileri, camilerin kutsiyetine zarar verecek çalışmalardan uzak durmaya çağırdı.
Caminin konferans salonunda düzenlenecek olan konsere tepki amacıyla bir basın açıklaması düzenleyen Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, konserin düzenleyicileri ve ilgilileri, camilerin kutsiyetine zarar verecek çalışmalardan uzak durmaya çağırdı.
 
Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Batman'da Esentepe'de bulunan cami külliyesinin konferans salonunda bu akşam bir kadın şarkıcının konser düzenlemesine izin verilmesini düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.
 
Atatürk Parkı yanında düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, STK temsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Kenan Çaplık, Gazze'de yaşanan bunca acıya rağmen Batman'da bir de caminin konferans salonunda konser düzenlemesinin asla kabul edilemez olduğunu kaydetti.
 
"Gazze'de katliam varken bu yapılan tam anlamıyla bir ahlaksızlıktır"
 
Camilerin İslam ümmetinin kimliği olduğuna dikkat çeken Çaplık, "Bir belde de manevi atmosferi sağlayan da mescitlerimiz, camilerimizdir. Camiler insanları ibadet etmelerini sağlayan mekanlardır. Bu mekanların bugün işlevsiz hale getirilmesine yönelik bu tür konser ve ifsat çalışmalarının yapılıyor olması biz Müslümanlara açık bir hakarettir. Değerlerimize bu kadar duyarsız kalınması kabul edilemez. Değerlerimize yönelik gerçekleştirilen bu ifsat çalışmalarını kabul etmiyoruz. Filistin halkının katliamdan geçirildiği bir dönemde camilerimizin bahçelerinde konser düzenlenmesi kelimenin tam anlamıyla bir ahlaksızlıktır. Camilerimizin itibarsızlaştırılmasının yegane sebebi toplumun ruhsuzlaştırılması, yozlaştırılması için yapılan faaliyetlerdir." dedi.
 
"Konserler kutsal mekanların maneviyatına aykırılık teşkil ediyor"
 
Ardından Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Cemil İptaş, halkın dini hassasiyetleri hiçe sayılarak caminin konferans salonunda konser düzenlemesine izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Toplanma sebeplerinin ilde etkinlik adı altında cami ve külliyeye dâhil olan bir mekanda konser düzenlenmesine tepkilerini göstermek amacıyla olduğunu belirten İptaş, Allah'a yönelmek ve huzur bulmak için özel olarak inşa edilmiş olan bir mescitte düzenlenen bu konserin, kutsal mekânların maneviyatına açıkça aykırılık teşkil ettiğini söyledi.
 
"Böylesi hassas bir zamanda camilerimizde gayrı İslami etkinliklerin yapılması hangi amaca hizmettir?"
 
Mescitlerin, Allah'ın adının zikredilmesi ve ona ibadet edilip namaz kılınması gereken yerler iken bir takım ticari menfaat elde etmek için mescitlerin kutsallığına halel getirmenin ve bunu hiçe saymanın asla kabul edilir bir durum olmadığını vurgulayan İptaş, şöyle dedi:
 
"Ayrıca üç aya yakındır başta büyük şeytan Amerika olmak üzere batılı emperyalist devletlerin desteğini arkasına alan siyonist terör çetesi, Filistin ve Gazze’de büyük soykırımlar yapıp vahşetler sergilemektedir. Dünyanın tüm özgür halklarının Filistin’de gerçekleştirilen soykırımlara en üst perdeden tepki gösterdiği böylesi hassas bir zamanda kutsal mekânlarımız olan camilerimizde gayrı İslami etkinliklerin yapılmasının kime ve hangi amaca hizmet ettiğini anlamak mümkün değildir."
 
"Bu tür etkinliklere karşı güçlü bir tepki göstermeye kararlıyız"
 
Eğlence ve konser gibi etkinliklerin düzenlenmesi Filistin’deki acı gerçeklerle çelişen bir tabloya yol açtığını ifade eden İptaş, "Gazze’de insanlar temel ihtiyaçları için mücadele ederken ve güvenlik endişeleriyle uğraşırken lüks ve eğlence etkinlikleri bu gerçeklikle çatışmakta, gerilim ve duygusal bir çatışma zemini oluşturmaktadır. Bu noktada, konserin düzenleyicilerine ve ilgililere, bu mekânın kutsal değerlerini koruma sorumluluğunu hatırlatıyoruz. Bizler, bu kutsal mekânın manevi kutsallığını savunarak, bu tür etkinliklere karşı güçlü bir tepki göstermeye kararlıyız." dedi.
 
"Müslümanların kırmızı çizgisi olan camii ve mescitlerin kutsiyetine zarar verecek çalışmalardan uzak durulmalı"
 
Mescitlerin maneviyatına zarar veren etkinliklerin karşısında olduklarını ifade eden İptaş, son olarak şunları söyledi:
 
"Yetkililere ve organizatörlere şunu hatırlatmak istiyoruz; Müslümanların kırmızı çizgisi olan camii ve mescitlerin, kutsiyetine zarar verecek gayret ve çalışmalardan uzak durmaları gerektiğini kararlılıkla bildiriyoruz. Siyonist terör şebesinin 7 Ekim’den bu yana yüzlerce cami ve mescitleri tahrip ettiği bu süreçte mescitlerin maneviyatına zarar veren etkinlikler asla kabul edilemez." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA