• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Belediyesinin şoför alımında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi
23 Eylül 2022 Cuma 07:51

Batman Belediyesinin şoför alımında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi

Batman Belediyesinin 41 otobüs şoförü alımı için başvuruda bulunan 424 adayın katıldığı direksiyon sınavında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.
Sınava giren bazı adaylar direksiyon sınavlarının çok iyi geçmesine rağmen isimlerinin, açıklanan listede yer almamasına tepki gösterdi.
 
İddiaya göre direksiyon sınavında başarılı olamayan bazı kişilerin isimleri listede yer alırken sınavda başarılı olan bazı kişilerin isimleri ise listede yer almadı.
 
“Otobüsle alakası olmayan birçok kişinin ismi açıklanan listesinde var”
 
Direksiyon sınavının çok iyi geçmesine rağmen isminin listede olmadığını iddia eden İbrahim Özalp, “2007 yılından beri Batman’da toplu taşıma araçlarında şoförlük yapıyorum. Bir hafta önce Batman Belediyesinin şoför alımları için test sürüşüne girdim. Test sürüşüm çok iyi geçmesine rağmen bir hafta sonra belediyenin açıklanan listede ismimi görmeyince hayal kırıklığına uğradım. Yıllardan beri Batman’da girmediğim sokak gitmediğim ilçe kalmadı. Şoförlüğüm konusunda hiçbir şüphem yok. Hatta direksiyon sınavım çok iyi geçtiği için bu durum görevlilerin de dikkatini çekmişti. Batman Belediyesinin şoför direksiyon sınavında torpil olduğunu düşünüyorum. Otobüsle alakası olmayan bir sürü insanın isim listesinde ismi varken benim ismimin olması beni çok üzdü. Nihai listenin iptalini ve bir daha test sürüşünün yapılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.
 
“Direksiyon mülakatı adil olmadı ve torpil var”
 
Yapılan direksiyon mülakatının adil olmadığını ve torpil olduğunu ifade eden Yavuz Temel, “15 yıllık şoförüm. Batman Belediyesinin şoför alım mülakat test sürüşüne katıldım. Test sürüşüm gayet iyi ve hata yapamadan geçtiğini düşünüyorum. 420 şoför adayından 159 kişinin ismi kura listesinde çıktı. Belediye şoför sınavından umudum vardı ama listenin açıklanmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Yıllardır şoförüm ve halen de otobüs sürüyorum ama maalesef otobüsten anlamayanların isimleri listede isimlerinin olduğunu gördüm. Yapılan direksiyon mülakatının adil olmadığını ve torpil olduğunu düşünüyorum. Yapılan direksiyon sınavının incelenmesini istiyor ve direksiyon sınavının tekrar yapılmasını istiyorum.” dedi.
 
“Benim gibi birçok kişi mağdur olmuş durumda”
 
Daha önceki direksiyon sınavından geçmesine rağmen bu sefer listeye isminin olmaması karşısında hayal kırıklığı yaşadığını belirten Ömer İleri ise şunları söyledi.
 
“Batman Belediyesi otobüs şoförlüğü için başvuruda bulunmuştuk. Geçen sefer de sınava girmiş ve kuraya katılmaya hak kazanmıştım ama kurada ismim çıkmamıştı. Bu sefer de şansımı denemek isteyip kendimi yazdım. Direksiyon sınavında hiçbir sıkıntı yaşamadım yalnız sonuçlar açıklandığında ismimin olmaması beni hayal kırıklığına uğrattı. Dünden beri psikolojim bozuldu. Benim gibi birçok insan mağdur olmuş durumda. Direksiyon sınavında başarılı olmayanların isimlerinin listede olduğunu gördük. Bu yüzden yetkililerden sınavın tekrar yapılmasını talep ediyoruz.”
 
Konu ile ilgili Batman Belediyesi yetkilileriyle yapılan görüşmede direksiyon sınavının uzman trafik polisleri gözetiminde yapıldığı ve herhangi bir usulsüzlüğün olmadığı belirtildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 331 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA