• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın BAEye gidiyor
13 Şubat 2022 Pazar 11:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın BAE'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14-15 Şubat tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gidecek. Ziyaretin ana gündemi ekonomik ilişkiler ve yeni yatırımlar olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın kalabalık bir heyetle BAE'ye gidiyor. Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı resmi törenle karşılayacak.
 
2 günlük ziyaretin ilk gününde ikili ve heyetler arası görüşmeler yapılacak, ardından anlaşmalar imzalanacak.
 
Erdoğan, ziyaretinin ikinci gününde Dubai'de düzenlenen Expo fuarına katılarak bir konuşma yapacak.
 
Erdoğan'ın Dubai'de iş insanları ile bir araya gelmesi bekleniyor.
 
Erdoğan, BAE ziyaretine ilişkin açıklamasında "Şubat'ta inşallah geniş bir heyetle gideceğim ve bazı adımları çok güçlü şekilde atacağız. 10 milyar dolarlık bir yatırım planı sundular. Bu yatırım planını da uygulamaya koymak suretiyle çok daha farklı bir geleceği inşa etmiş olacağız. Güzel gelişmeler olacak" demişti.
 
Türkiye ve BAE arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolunda atılan adımlar Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan'ın geçen kasım ayında Türkiye ziyareti ile hız kazanmıştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2025 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA