• Mardin26 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman16 °C
  • Şırnak20 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Artuklu Üniversitesi Öğrencilerine Ankara’da Eğitim Verildi
29 Kasım 2022 Salı 10:04

Artuklu Üniversitesi Öğrencilerine Ankara’da Eğitim Verildi

Mardin’den Ankara’ya Gastronomi Köprüsü Kuruldu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Ankara’da lise ve üniversite öğrencilerine gastronomi eğitimi verildi.

Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ve Dışişleri Mensubu Eşleri Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen Gastro Diploması Eğitim Projesi kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin, Ankara’da Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Ankara Mogan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine glütensiz mutfak eğitimi verdi.

Teorik ve pratik olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşen eğitimlerde Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde geliştirilen eğitim materyalleri kullanıldı.

Eğitimlerde pek çok glütensiz reçete eşliğinde glütensiz mutfak uygulamalarına imza atıldı.

 

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2025 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA