- Mardin15 °C
- Diyarbakır12 °C
- Batman14 °C
- Şırnak13 °C
- İstanbul17 °C
Şırnak'ta ÇEDES yıl sonu cami şenliği il finali yapıldı
Akbulut: Gazze direnişinin görünmeyen kahramanları annelerdir
Cizre’de “Maarif’in Kalbinde Marifetli Gençlik” yıl sonu sergisi yapıldı
Batman Canlı Hayvan Borsası'nda Kurban Bayramı hareketliliği
Bakan Şimşek: Yapay zekâ ekonomide muazzam bir potansiyele sahiptir
Şeyh Halid Türbesinde anma programı başladı
Cizre'de "Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı
Cizre’de peş peşe kazaların ardından mahalle sakinleri kara yolunu ulaşıma kapattı
Cizre'de aynı yerde 2 gün içinde 3 kaza
Şanlıurfa’da ‘Temiz Ekran Hareketi’ için ortak basın açıklaması yapıldı
Uzmanlardan kritik uyarı: Ergenlikte şiddetin temeli çocuklukta atılıyor
Şanlıurfa’da Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi
NUSAYBİN - CİZRE ARASI KARAYOLUNDA TRAFİK KAZASI : 1 ÖLÜ
İl Müftüsü Durmuş: Namazı tamam olanın dini de tamamdır
Emlak Danışmanı Tuncer: Kira fiyatları daha da artacak
- 14:27 - VEFAT • Ğafur Atakul
- 13:18 - Şırnak'ta ÇEDES yıl sonu cami şenliği il finali yapıldı
- 13:17 - Akbulut: Gazze direnişinin görünmeyen kahramanları annelerdir
- 13:16 - Cizre’de “Maarif’in Kalbinde Marifetli Gençlik” yıl sonu sergisi yapıldı
- 13:13 - Batman Canlı Hayvan Borsası'nda Kurban Bayramı hareketliliği
- 13:12 - Siirt’te apartmandan düşen kadın hayatını kaybetti
- 13:03 - AZİZ ÖNEN KIZ ANADOLU LİSESİ VOLEYBOL TAKIMINDAN BAŞARI
- 12:19 - Mardin’de bin üreticiye 8 bin arı kovan desteği
- 12:11 - MİDYAT’TA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI DÜZENLENDİ
- 10:52 - VEFAT • H. Abdulavahap Altunkaynak
- 10:25 - Mardin’de kontrolden çıkan otomobil uçurum kenarında asılı kaldı
- 10:24 - Mardin'e özgü kadim ve yöresel yemekler tanıtıldı
- 09:03 - KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 08:06 - TAPU VE KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜNÜN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
- 07:58 - MİDYAT’TA ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANACAK
Sadullah GÜNEŞ / Yazar


ALLAH'TAN GELDİK VE O'NA DÖNECEĞİZ
Bizler Allah’tan geldik ve O’na döneceğiz. Rabbimizin dünyada hepimizi çeşitli şekillerde imtihana tabi tuttuğunun idrakindeyiz. Bu dünyanın geçici, ahiret hayatının ise ebedi olduğuna yürekten inanıyoruz. Rabbimizin verdiği nimetlere şükrediyor, musibetler karşısında ise sabır ve sebat gösteriyoruz. Rabbimize güveniyor, O'na tevekkül ediyoruz. Ancak doğal afetlere karşı insan olarak üzerimize düşen sorumlulukları da yerine getirmeye çalışıyoruz.
En büyük galaksilerden en küçük karıncalara kadar, tabiat bir bütün olarak Allah tarafından yaratılmıştır; her an O'nun kontrolü altındadır. Tabiatın muhteşem uyumu ve dengesi, Allah'ın hükmüne ve kanunlarına bağlıdır.
Kimi zaman yaşanan afetler ise tabiatı alt üst ettiği gibi, insanların hayatını da acı bir şekilde etkiler. Tarihte yaşanan deprem, sel, heyelan ve yangın gibi nice afet, can ve mal kaybıyla sonuçlanmıştır. yakın tarihte yaşadığımız yangın felaketlerinin acısı yüreğimizdeki tazeliğini korumaktadır.
Kur’an-ı Kerim’in insanlığa şöyle bir çağrısı vardır: “Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın.” Nitekim tabiata sorumsuzca müdahale eden, kendi menfaati için ormanları kesen, suyu ve havayı zehirleyen, toprağı kurutan insanoğlu, yeryüzünde dengeleri bozmaktadır. Afetlerin kötü neticelerinin önemli bir kısmı bizim kendi hata ve ihmallerimiz sebebiyledir. Nitekim Yüce Rabbimiz bu hususta şöyle buyurur: “Başınıza gelen her musibet kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir; kaldı ki Allah birçoğunu da bağışlar.”
Mümin, Allah’ın takdirinin muhakkak gerçekleşeceğine iman eder. Ama aynı zamanda tabiat olaylarının, ilâhî düzen ve kanunlar gereği, sebep-sonuç ilişkisi içerisinde meydana geldiğini de idrak eder. Çalışmayı ve sebeplere sarılmayı terk edip “Allah’ın dediği olur” diyerek kolaycılığa kaçmaz. Tabiata zararlı adımlar atarak, göz göre göre afeti davet etmez. İşini sağlam yapar. Her türlü tedbiri alır. Maddi ve manevi sebeplerin tamamına başvurduktan ve sorumluluğunu yerine getirdikten sonra Rabbine tevekkül eder. Peygamber Efendimizin ifadesiyle “önce devesini bağlar, sonra tevekkül eder.”
Yangında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum Yüce Rabbimiz, bizi, ülkemizi ve İslam beldelerini afetlerden muhafaza eylesin. Bizlere de afetlerden gerekli dersleri çıkarmayı, sorumluluklarını yerine getirip huzurlu ve güvenli bir hayat sürmeyi nasip eylesin.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA

















