• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaban domuzlarının saldırısına uğrayan çoban helikopterle hastaneye kaldırıldı
03 Eylül 2022 Cumartesi 08:56

Yaban domuzlarının saldırısına uğrayan çoban helikopterle hastaneye kaldırıldı

​Siirt- Şırnak sınırında hayvan otlatırken yaban domuzlarının saldırısına uğrayan 49 yaşındaki çoban, helikopterle hastaneye kaldırıldı.
Siirt-Şırnak sınır hattı dağlık alanda yer alan Mirantepe bölgesinde çobanlık yapan Yusuf Kılıç (49) isimli çoban, hayvanlarını otlattığı sırada yabani hayvan (domuz) saldırısı sonucu yaralandı.
 
Yaralının kan kaybettiğinin vatandaşlar tarafından 112 Acil Çağrı merkezine bildirilmesi üzerine harekete geçen Siirt Valiliği ve Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı, kurtarma çalışması başlattı.
 
Karayolu ile ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle yaralı çobanın askeri helikopterle kurtarma çalışması başlatıldığını belirten Siirt Valiliği şu açıklamada bulundu:
 
“Yaralı çobanın sıhhi tahliyesini gerçekleştirmek üzere Siirt Valiliği ve Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca Sikorsky-S70 Helikopter ve sağlık personeli bölgeye yönlendirilmiştir. Titizlikle yürütülen kurtarma operasyonu neticesinde yaralı vatandaşımızın, askeri helikopterle, Siirt il merkezine intikali sağlandı.”
 
Daha sonra Tugay Komutanlığı hava pistinde hazır bulundurulan, İl Sağlık Müdürlüğü 112 ambulansa nakledilen yaralı hasta, sorunsuz bir şekilde Siirt Eğitim ve Araştırma hastanesine ulaştırıldı.
 
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yapılan ilk müdahalenin ardından, Yusuf Kılıç, isimli çobanın tedavi altına alındığı kaydedildi.
 
Kılıç’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 539 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA