• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te ‘Yaz Kur’an Kursu Bitirme Programı’ düzenlendi
24 Ağustos 2022 Çarşamba 09:33

Siirt’te ‘Yaz Kur’an Kursu Bitirme Programı’ düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca çocukların ruh dünyasına dokunmak, manevi gelişimlerine ve ahlaki eğitimlerine katkı sunmak amacıyla tüm yurtta başlatılan 6 haftalık yaz Kur’an kursları sona erdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Siirt İl Müftülüğü ve Siirt Belediyesi iş birliği ile düzenlenen 2022 yılı yaz Kur’an kursları kapanış ve ödül töreni coşkuyla gerçekleştirildi.
 
Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Anfi Tiyatroda gerçekleştirilen programa; İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Başkan Danışmanı, kurum müdürleri, diyanet çalışanları, öğrenciler, öğrenci velileri ve binlerce vatandaş katıldı.
 
Yaz Kur’an Kursu Bitirme programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler tarafından meddah gösterisi yapıldı, ilahi, şiirler okundu ve Hafız Ramazan Toprak eşliğinde öğrencilerle beraber Fatiha suresini okudu, ödül takdimi gerçekleştirildi.
 
"Bir toplum kendin kitabını okumazsa geleceği tehlikede olur"
 
Bizim için baş tacı olan geleceğin evlatlarını camilerde kalplerin doktorları olan hocalara göndererek manevi aşılanmasına vesile olan velilere teşekkür eden Siirt il Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu,
 
"Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in hayatını, paylaşmayı, sevmeyi, büyüğe saygıyı, hayatın içinde yaşarken iyi bir insan, iyi bir evlat, iyi bir öğrenci, iyi bir vatandaş nasıl olunur? İlke ve prensiplerini gönül doktorları olan Kur’an muallim hocalarımızdan bu değerleri öğrenmeye çalıştılar. Fatih Sultan Mehmet diyor ki: 'bir şehirde 3 şey çok önemlidir. Kanalizasyon şehri temizler, bir şehirde hamam olmazsa insanlar beden temizliğini yapamaz. Dolayısıyla o toplumda yaşamak mümkün olmaz. Bir toplumda kütüphane olmazsa, bir toplum kendi kitabını okumazsa yarınlara o gençliğini vatanına sahip çıkacak şekilde yetiştirmezse geleceği tehlikede olur." şeklinde konuştu.
 
4-6 yaş gurubu öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerin ardından, Siirt il Müftülüğü ilahi grubunun seslendirdiği ilahilere vatandaşlarda eşlik etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 784 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA