• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte Hayat Namazla Güzeldir etkinliğinin finali yapıldı
11 Eylül 2022 Pazar 10:51

Siirt'te "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali yapıldı

Kur'an Nesli Platformu tarafından çocuklara verilen namaz eğitiminin final programı, onlarca çocuk ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.
15 gün boyunca çocuklara verilen namaz, abdest, dua ve hadis eğitimi, Siirt Peygamber Sevdalıları Derneğinin toplantı salonunda düzenlenen etkinlikle nihayete erdi.
 
Peygamber Sevdalıları Derneğinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği eğitimci Bülent Yüksek Hoca'nın, selamlama konuşmasıyla başladı ve ardından namaz eğitimi almış onlarca çocuk imam öncülüğünde 2 rekât namaz kıldı.
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur'an Nesli Platformu Siirt Koordinatörlüğü olarak "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlediklerini ifade eden İl Temsilcisi Sabahattin Keleş, namazı çocuklara öğretmenin önemini anlattı
 
"Çocuklarımızı dışarıdaki kötülüklerden ve hayasızlıktan alıkoymak için namaz seferberliği başlattık"
 
Yüzlerce çocuğa namaz kılmayı öğrettiklerini ve düzenledikleri "Hayat Namazla Güzeldir" programının finalini gerçekleştirdiklerini belirten Keleş, "Allah'ın Kur'an'da belirtiği üzere: 'Namaz insanı hayasızlıktan alıkoyar... (Ankebut 45)' Bizler çocuklarımızı dışarıdaki kötülüklerden ve hayasızlıktan alıkoymak için Kur'an Nesli Platformu olarak namaz seferberliği başlattık. Siirt merkez ve ilçelerde 7- 10 yaş arasındaki kız ve erkek yüzlerce çocuğumuzla programımızı tamamladık. Çocuklarımıza namaza başlamadan önce namazın önemini, Allah'ın emri olduğunu ve Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmetine bir miras olarak bıraktığını öğrettikten sonra abdest almadan namazın içinde ve dışındaki bütün farz ve sünnetleri güzel bir şekilde öğrettik." ifadelerine yer verdi.
 
İstiyoruz ki çocuklarımızın haytanın temelinde namaz olsun
 
Kur'an Nesli Platformu Siirt Temsilcisi Sabahattin Keleş
 
Çocukların namazın önemini çok güzel bir şekilde kavradıklarını ifade eden Keleş, ailelere şu önemli tavsiyelerde bulundu:
 
Çocuk eğitimi aslında anne karnında başlar, hiç kimse benim çocuğum 3,5 yaşındadır daha küçüktür demesin. Çocuklar eğitimini 06 yaşları arasında alır. Bu nedenle çocuklar 7 yaşına geldiklerinde namaza başlatırız. Çünkü çocuk o yaşlarda aldığı eğitim hayatının temelini oluşturur. Bizler istiyoruz ki çocuklarımızın haytanın temelinde namaz olsun. Onun için namaza çok önem veriyoruz ve ailelere buradan sesleniyoruz: 'Çocuklarımız küçüktür öğrenemez, küçüktür sonra kılar demesinler.' Çünkü ağaç yaşken eğilir.
 
Çocuklarınıza namazı alıştırın ve programlara katın ki çocuklarınız kötülüklerden uzak dursun
 
Hayasızlığın kol gezdiği yerlerden çocukları ancak namazla muhafaza edilebileceğine dikkat çeken Keleş, "Bugün aileler en çok neslin ifsat edildiğinden, yok olduğunda şikâyet ediyor. Bizler de Kur'an nesli olarak halkımıza şunu söylüyoruz "Hayat Namazla Güzeldir" programlarıyla çocukları sapıklıktan, kötülüklerden alıkoymak için güzel bir çalışma yapılmaktadır. Sizler de o zaman çocuklarınıza namazı alıştırın ve bu tür programlara katın ki çocuklarınız kötülüklerden uzak dursun." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA