• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt hal esnafı yetkililerden çözüm bekliyor
18 Ağustos 2022 Perşembe 08:47

Siirt hal esnafı yetkililerden çözüm bekliyor

Siirt'te faaliyette olan sebze ve meyve halinin artık kentin ihtiyacına cevap vermede çok yetersiz kaldığını belirten hal esnafı, yetkililerden seslerini duyulmalarını, ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir hal yapılmasını istiyor.
Sebze haline taşındıkları 2002'den bu yana çok sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ve aradan geçen 20 yılda şehrin büyüdüğünü ama halin hep aynı durumda kaldığını ifade eden komisyoncular, malların ellerinde kaldığını, sebze ve meyvelerin muhafaza edileceği bir soğuk hava deposunun bile olmadığını söyledi.
 
Halin dar olması nedeniyle araçların park yapamadığını söyleyen Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Dernek Başkan Yardımcısı Agit Dündar, bu nedenle mal sevkiyatını yapamadıklarını kaydetti.
 
Komisyoncular olarak hal yapımında maddi destek dâhil her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getiren Dündar, yaşadıkları sıkıntıyı şu şekilde anlattı:
 
"Gerekirse bizler de belediyemize destek olur elimizi cebimize sokarız"
 
Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Dernek Başkan Yardımcısı Agit Dündar
 
Böyle bir halin sadece Siirt’te olduğunu belirten Dündar, "Türkiye’nin neresinde olsa böyle bir hal kapatılır. Demek ki biz buna layığız. Komisyoncular olarak hangi yetkiliye gelin bu hali yapın bizi kurtarın diyorsak tamam deyip bir şey yapmıyorlar. 30 dönümlük arazide bize sadece 5 dönüm hal yapmışlar, 25 dönümü boş. Eğer arazi bulamıyorlarsa bizim iş yerlerini yıkıp arkaya alalım, nasıl olsa arazimiz oldukça fazla. Gerekirse bizler de belediyemize destek olur elimizi cebimize sokarız. Bu halin yapılması durumunda bize 100 yıl kadar yeter." dedi.
 
"Yetkililer Siirt’in sorunlarını çözmüyor"
 
Halin yeniden yapılması durumunda çok fazla bir maliyetin de çıkmayacağını dile getiren Dündar, "Yetkililer maalesef çok duyarsız davranıyor. Gidin Batman halini görün, orası da Güneydoğu’dur. Gidin Diyarbakır, Van haline bakın. Cumhurbaşkanı Siirt’ten seçildi, o buranın ne durumda olduğunu bilse bir şeyler yapardı. Yetkililer Siirt’in sorunlarını çözmüyor. Recep Tayip Erdoğan’a ulaşabilseydim ona her şeyi anlatırdım." şeklinde konuştu.
 
"Hali genişletsinler komisyoncular olarak gereken maddi desteği vereceğiz"
 
Cihangir Dalkılıç
 
Halin çok dar olduğunu ve gelen malların hal dışında beklediği için çürüdüğüne dikkat çeken Cihangir Dalkılıç, "Hiç kimsenin bizim ne durumda olduğumuza baktığı yok. Ne bire yer yapıyorlar ne de yerimizi düzeltiyorlar. Saat 10’da dahi 5 araç içeri alamıyoruz. Saat 11.00 oldu ama araçlar halen bekliyor. Mal indirmek için dükkânlara yanaşamıyor. Bir halin yapılması şart oldu. Devletin her şeye parası var ama bir hal yapma yok mu? Yetkililerden randevu talep ediyoruz ama cevap veren yok. Halin 30 dönümlük arazisi var ama 4 dönümünü kullanıyor. Hali genişletsinler gereken desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 473 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA