• Mardin16 °C
  • Diyarbakır17 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kışlık ayakkabı fiyatları, yüksek maliyet nedeniyle artmaya devam ediyor
21 Aralık 2022 Çarşamba 10:24

Kışlık ayakkabı fiyatları, yüksek maliyet nedeniyle artmaya devam ediyor

Ayakkabı yapımında kullanılan hammaddelerde yaşanan fiyat artışına paralel olarak ayakkabı fiyatlarının da artması vatandaşı cebini olumsuz yönde etkiliyor.
Ayakkabı yapımında kullanılan hammaddelerde yaşanan fiyat artışına paralel olarak ayakkabı fiyatlarının da artması vatandaşı cebini olumsuz yönde etkiliyor.
 
Kış mevsimiyle birlikte raflarda yer alan spor ve yazlık ayakkabılar, yerini yavaş yavaş kışlık ayakkabı ve botlara bırakmaya başladı.
 
Kışın gelmesiyle gerekli çalışmaları yapan ayakkabıcılar ise hazırlıklarını tamamladı. Ancak  zamlardan nasibini alan bot  ve kışlık ayakkabı fiyatlarından esnaf da memnun değil. 
 
"Fiyatların yüksek olmasını ham maddenin çok yüksek olmasına bağlıyoruz"
 
Yasin Başaran
 
Geçen seneye oranla kışlık ayakkabı fiyatının bu yıl yüksek olduğuna dikkat çeken ayakkabıcı Yasin Başaran, "Ayakkabı fiyatları, gösterilen enflasyonun baya bir üzerinde ama biz esnaf olarak müşteriye çok fazla yansıtmamaya, kar marjımızı düşük tutmaya, çarkı çevirmeye çalışıyoruz. Esnaf olarak tabi ki zorlanıyoruz. Fiyatların yüksek olmasının sebebi ham maddenin çok yüksek olmasına bağlıyoruz. Fiyat düşük, eleman sıkıntısı yaşanıyor, üretim de azaldı. Üretim az olunca maliyet te yükseldi. Üretim fazlası olmayınca da fiyatlar doğal olarak yükseliyor. Geçen senelerde markalı olan bir ürünün satış fiyatı 140 lirayken bu sene 380 lirayı gördü ve görünüşe göre fiyatlar daha da yükselecek." dedi.
 
"Talep olmasına rağmen vatandaş yüksek fiyattan dolayı ayakkabı alamıyor"
 
Osman Alçı
 
Kış aylarının gelmesiyle birlikte raflarına değişik model ve tasarımlı ayakkabıları doldurduğunu ifade eden Osman Alçı, "Fiyatlar maalesef çok çok pahalı, millet almaya bile yeltenmiyor, gelmeye korkuyorlar. Fiyatlarda geçen seneye oranla yüzde 300 fark oluştu. 20-25 liraya sattığımız bir terliği 100 liraya satıyoruz. Ne yapabiliriz ki? Çok pahalı ve satamıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki çorbamız kaynıyor ama maliyetlerden dolayı alım gücü çok düşmüş, talep olmasına rağmen vatandaş yüksek fiyattan dolayı alamıyor. Bot fiyatı 300 liradan başlıyor bin liraya kadar çıkıyor." şeklinde konuştu
 
"İşçilerin maaşlarına yapılan zamlara oranla iki katı bir fiyat yansıması var"
 
İsmail Aktaş
 
Çocuğu için ayakkabı almaya geldiğini söyleyen İsmail Aktaş, "Fiyat araştırması yapıyorum eğer uygun gelirse almaya çalışacağım. Şu anda fiyatlar geçen seneye oranla artmış durumda. İşçilerin maaşlarına yapılan zamlara oranla iki katı bir fiyat yansıması var. Buna da şükrediyoruz. İnşallah daha fazla fiyat artışlarının olmamasını temenni ediyorum. Millet olarak fiyatların artmaması için dua ediyoruz. Benim 4 çocuğum var. Birine ayakkabı alacağım. Millet ne olursa olsun ekmeğinden, çorbasından kısıyor ama yine de çocuklarını eksik bırakmamaya çalışıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 111 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA