• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnşaat işçilerine yıpranma payı verilsin çağrısı
11 Ekim 2023 Çarşamba 09:53

İnşaat işçilerine yıpranma payı verilsin çağrısı

İnşaat işçilerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, ağır ve yıpratıcı şartlar altında çalışan inşaat işçilerine yıpranma payı verilmesi gerektiğini belirtti.
İnşaat işçilerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, ağır ve yıpratıcı şartlar altında çalışan inşaat işçilerine yıpranma payı verilmesi gerektiğini belirtti.
 
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, zor ve ağır şartlar altında çalışan inşaat işçilerini ziyaret edip işçilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.
 
Ziyarette Durmaz, inşaatlarda çalışan işçileri ziyaret ederek yaşanan zor süreçte parti olarak işçi, emekçi ve dar gelirlilerin yanında bulunduklarını söyledi.
 
Ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür eden inşaat işçileri, çalışma şartlarının daha iyi olması gerektiğini belirtti.
 
"İnşaat işçilerinin çalışma şartları iyileştirilmelidir"
 
Çalışmaları kapsamında toplumun farklı kesimlerine yönelik ziyaretler yaptıklarını belirten Durmaz, "HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı olarak toplumun farklı kesimlerine yönelik ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Kimi zaman tarlada çalışan çiftçileri ziyaret ederken kimi zamand a atölye ve sanayilerde çalışan tamircileri ziyaret ediyoruz. Bu seferki durağımız ise, sabahın erken saatlerinde kalkarak inşaatlarda çalışan işçi ve emekçi kardeşlerimizin çalıştıkları inşaatlardı. İnşaat işçisi kardeşlerimiz zor şartlar altında beden güçleriyle çalışıyorlar. İnşaat işçisi kardeşlerimizin çalışma şartları iyileştirilmelidir. Malum her biri ev, aile geçindiriyor. Ancak kimi zaman düzenli çalışamadıkları için geçimlerini sağlamada zorlanıyorlar." ifadelerini kullandı.
 
"İnşaat işçilerine yıpranma payı verilmelidir"
 
İnşaat işçileri için yıpranma payı konusunun ilgili kişi ve kurumlar tarafından konuşulması gerektiğini vurgulayan Durmaz, "İnşaat işçilerinin bizden beklentileri, erken emekli olabilmeleri için kendilerine yıpranma payı verilmesiydi. Malum inşaat işçileri çok ağır şartlarda çalışan bireylerdir. Bedenen ağır, yıpratıcı ve tehlikeli işlerde çalışmaktalar. İş kazalarında en yüksek ölüm oranı inşaat sektöründe görülmektedir. Bu yüzden iyi bir düzenlemeyle bu kardeşlerimizin beklentileri karşılanmalı ve inşaat işçilerine yıpranma payı verilmelidir. Bizler de inşaat işçisi kardeşlerimizin bu uğraşlarında yanlarında olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA