• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektrik sorunu yaşayan mahalleliler DEDAŞın önüne gelerek tepki gösterdi
11 Mayıs 2023 Perşembe 08:07

Elektrik sorunu yaşayan mahalleliler DEDAŞ'ın önüne gelerek tepki gösterdi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı kırsal mahalle sakinleri elektriklerinin sık sık kesilmesi ve elektronik cihazlarına zarar vermesi şikayetiyle DEDAŞ'ın Çınar Şubesi önüne gelerek tepki gösterdi.
Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı kırsal mahalle sakinleri elektriklerinin sık sık kesilmesi ve elektronik cihazlarına zarar vermesi şikayetiyle DEDAŞ'ın Çınar Şubesi önüne gelerek tepki gösterdi.
 
İlke Haber Ajansı (İLKHA) Whatsapp Haber Hattına gelen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı ikamet eden Yaprakbaşı, (Baré) Düzova (Qerhéta) ve Demirölçek (Qelé) kırsal mahallelerinde ikamet eden halk, DEDAŞ önüne gelerek sorunun çözülmemesine tepki gösterdi.
 
Mahallelerinden geçen 2 hattın birinin kesildiğini ve direklerin kaldırıldığını söyleyen halk, sadece bir hattın bırakıldığını, o kalan tek hattan gelen elektriğinde yüksek voltajlı olduğunu, elektriğin 20 dakikada bir kesintiye uğramasının yanı sıra yüksek voltaj sebebiyle elektronik cihazların bozulduğunu belirtti.
 
Halk, birkaç sondaj borcunun olduğunu, bu borçların yapılanmaya gidildiğini buna rağmen bu mahallelere bu şekilde muamele gördüğünü, bu sorunun depremden önce, yaklaşık olarak 4 ay önce başladığını kaydetti.
 
Sorunun çözülmesini isteyen halk, evlerde cihaza bağlı yaşayan yaşlı, çocuk ve hastaların bulunduğunu, elektriklerin kesilmesi durumunun bu durumdaki insanları zor durumda bıraktığını, elektriğin olmaması ve sürekli kesintiye uğramasının sondajlarda arızalara ve yanmalara sebep olduğunu, bu arızaların ciddi maddi kayıplara yol açtığını ve sulamanın olmaması sebebiyle ekinlerin kurumasına neden olacağını ifade etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA