Karakter boyutu :



09 Şubat 2026 Pazartesi 21:14
EMITT 2026’da Midyat Rüzgârı Esti: Kültür, Tarih ve Misafirperverlik İstanbul’da Buluştu
Midyat Belediyesi, dünyanın en prestijli turizm organizasyonları arasında yer alan EMITT 2026 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda sergilediği güçlü tanıtımla yoğun ilgi gördü.
Midyat Belediyesi, dünyanın en prestijli turizm organizasyonları arasında yer alan EMITT 2026 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda sergilediği güçlü tanıtımla yoğun ilgi gördü. Fuar süresince Midyat Belediyesi standı, hem Midyatlı hemşehrilerin hem de yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri oldu.
İstanbul’da düzenlenen EMITT 2026 Fuarı’nda Midyat’ın binlerce yıllık tarihi, çok kültürlü yapısı, inanç turizmi potansiyeli, mimarisi ve gastronomi zenginliği ziyaretçilere detaylı şekilde tanıtıldı.
Fuarda sergilenen tanıtım materyalleri, görseller ve sunumlar aracılığıyla Midyat’ın sadece bir turizm destinasyonu değil, aynı zamanda yaşayan bir kültür şehri olduğu vurgulandı. Turizm profesyonelleri, seyahat acenteleri ve sektör temsilcileri, Midyat’ın özellikle kültür ve inanç turizmi alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.
Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, EMITT 2026 Fuarı’nda ortaya çıkan tabloyu değerlendirerek, sergilenen birlik ve beraberliğin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Şahin, Midyat standında oluşan yoğunluğun memleket sevdasıyla bir araya gelen hemşehrilerin dayanışma ruhunu açıkça ortaya koyduğunu belirtti.
Başkan Şahin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“EMITT 2026 Fuarı boyunca Midyat’ımıza gösterilen ilgi bizler için büyük bir gurur kaynağı oldu. Standımızı ziyaret eden, destek veren tüm kıymetli hemşehrilerimize ve bu süreçte emek veren çalışma arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Midyat’ımızın tanıtımı için aynı heyecan ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Seneye yeniden görüşmek dileğiyle.”
Midyat Belediyesi yetkilileri ise, EMITT 2026’nın kentin turizm vizyonu açısından önemli bir kazanım sağladığını, önümüzdeki süreçte Midyat’ın ulusal ve uluslararası tanıtım çalışmalarının artarak süreceğini ifade etti.
Haber Süleyman İŞ
Bu haber toplam 32 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2026 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA
































