• Mardin25 °C
  • Diyarbakır24 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır merkezli dolandırıcılık operasyonu: 26 gözaltı
27 Ekim 2025 Pazartesi 12:54

Diyarbakır merkezli dolandırıcılık operasyonu: 26 gözaltı

Diyarbakır’da yürütülen geniş çaplı bir operasyon sonucunda, banka ve kripto para hesapları üzerinden dolandırıcılık yaptıkları belirtilen 26 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte sosyal medya hesapları üzerinden bungalov ev kiralama vaadiyle vatandaşları kandıran bir şebekeyi takibe aldı. Kurdukları çağrı merkezi aracılığıyla Türkiye genelinde 216 kişiyi mağdur ettikleri belirlenen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi.

Emniyet ekiplerinin yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibinde, şüphelilerin toplamda 521 milyon liralık yasa dışı işlem gerçekleştirdiği belirlendi.

Eş zamanlı olarak Diyarbakır merkezli Adana, Ankara, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kayseri, Mardin, Mersin, Bursa ve Antalya illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22’si tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İLKHA)

 

 

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2025 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA