- Mardin34 °C
- Diyarbakır35 °C
- Batman36 °C
- Şırnak34 °C
- İstanbul27 °C
Şırnak'ta meşe ağaçlarından toplanan Gezu'dan pekmez yapımı başladı
Yaz Kur'an kursları çocukların buluşma noktası oldu
Şırnak’ta "Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu" yarışmaları düzenlendi
Mahalle sakinleri kendi sokağını temizledi
Sosyolog Günce: Sosyal medyada nefret dili toplumsal güveni zayıflatıyor
Cizre Müftüsü Süleyman Baran'a vefa ve veda programı
Beytüşşebap'ta suya düşerek kaybolan genci arama çalışmaları 3'üncü gününde sürüyor
Filistin'i 630 maddede ele alan sözlüğe Siirt Üniversitesinden katkı
Batman'dan LGS'de çifte Türkiye birinciliği
Batman-Diyarbakır kara yolundaki çalışmalar bir türlü tamamlanamıyor
Batman'da 50 yıl sonra görülen dağ keçisi koruma altına alındı
Sera üreticileri salatalık hasadından memnun
Cizre'de 1. esnaf-oda buluşması gerçekleştirildi
KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI, 1 YARALI
Ay: Amacımız gençleri yapay zekâyı yalnızca kullanan değil, aynı zamanda üreten bireyler haline getirmek
- 20:54 - MİDYAT BELEDİYE BAŞKANI VEYSİ ŞAHİN MİDYAT'IN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR...
- 20:51 - AK PARTİ'DEN MİDYAT'TA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
- 18:46 - VEFAT • Atiye Dündar
- 11:59 - KÂLO MEZARLIĞI'NDA DEFİN YERİ KALMADI!
- 10:04 - LGS ŞAMPİYONLARI BELEDİYE BAŞKANI VEYSİ ŞAHİN'İN KONUĞU OLDU
- 09:57 - VEFAT • M.Siraç KAHRAMAN
- 17:03 - VEFAT • Ahmet Deniz
- 22:28 - SAĞLIK-SEN MARDİN ŞUBESİ'NDE 6. OLAĞAN GENEL KURUL HEYECANI YAŞANIYOR!
- 18:26 - VEFAT • Münevver Atasoy
- 10:30 - VEFAT • SABAHAT AK
- 12:32 - VEFAT • Abdulkadir Yeşilyurt
- 15:02 - Şirvan'da maden ocağında iş kazası: İşçinin iki parmağı koptu
- 15:00 - Şırnak'ta meşe ağaçlarından toplanan Gezu'dan pekmez yapımı başladı
- 14:55 - Yaz Kur'an kursları çocukların buluşma noktası oldu
- 11:38 - İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, Mardin Valiliğini Ziyaret Etti
Abdulaziz ALTEKİN


BÜYÜK OPERASYON!
Birkaç gündür yaşananların bir benzerinin geçmişte dünyanın dört bir yanında cereyan ettiğini gördük. Ve maalesef yüz yıllardır bu topraklarda da var.
Birileri kendi çıkarları için kaos çıkarır. Ne olup bittiğini bilmeyen vatandaşlar bir sanda o kargaşanın içinde bulurlar kendilerini. Sonuç olarak anlamaya çalıştıkları zaman da iş işten çoktan geçmiştir.
Burada en büyük örnek Kürtlerdir. 1071'den sonra Anadolu'ya gelen Türkler, yaklaşık bin yıldır Kürtlerle beraber yaşıyorlar. Ne yazık ki bu geçmişi görmeyenler, Ortadoğu'yu kan gölüne çevirenlerin oyunlarına alet oluyorlar.
Peki, Kürt - Türk düşmanlığı olmasa ne olur?
Sadece Ortadoğu'ya değil dünyanın her yerine adalet dağıtan bir ülke olurduk. Gücümüzün farkında değiliz. Çünkü sürekli birbirimizle uğraşıp duruyoruz.
Türkiye'de kaç milyon Kürt var bilemiyoruz. Devşirmeler hariç neredeyse hepimiz akrabayız. Buna güzel bir örnek vereyim: Hastanede yatan akrabamı ziyarete gitmiştim. İki metre ötede yatan bir hasta daha vardı. Sohbet ettik. Yengemin yeğenleri çıktı. Halbuki hayatta birbirimizi ne görmüş ne de duymuştuk. Ama biz tanımıyoruz diye onlar akrabalıktan çıkmıyordu.
Gelelim büyük operasyona!
Yüzyıllardır beraber yaşadığımız bu coğrafyada kültürlerimiz bile neredeyse birleşmişken bir de komşu iki ülke olsaydık, kimse sırtımızı yere getiremezdi. Bunun yerine düşmanlığı seçip Kürtler yerine Arapları tercih ettik. Beni tanıyan herkes, geçmişte takılmadığımı da bilir. Bence en büyük problem budur. Sürekli şu olmuş, bu olmuş, der ve bir türlü önümüze bakamayız. Halbuki geçmişten ders çıkarmamız gerekir.
Evet, bugünün bir benzerini daha önce de yaşadık. Orada PYD var deyip saldırdık. Sonra ÖSO'yu yerleştirdik. Şimdi ne yapacağız? ÖSO'ya saldırıp başka birini mi geçireceğiz?
Çatışma ve kaos hiçbir zaman çözüm olmadı, olmayacak da. Geçmişte yapılan hatalar tekrar edilmemeli. Eski bakan Fahrettin Koca'nın verdiği bilgilere göre sadece sağlıkta şu an 4 bin Suriyeli çalışan var. Üstelik diğer mesleklerde kaç kişi var bilemiyoruz.
Sokağa çıkıp her tarafı yakıp yıkmak en kolayı. Herkes eline bir silah alsın ve sıkalım birbirimize. Ya sonra?
Geçmişte yapılan hatalara bir tane daha eklemeyelim. Ortada bir sorun var ve konuşularak ortak akılla bunun üstesinden gelinebilir.
Şu an herkesin sinirleri gerilmiş durumda. Vay efendim bayrağımıza saldırdılar da bunu yanlarına bırakmayalım. Onlar da masumlara saldırdılar biz de tepki verelim diyecek. Böyle böyle her şey bir anda olup bitecek.
Senaryoyu böyle okursanız sorun yok. Çünkü hiçbir şey anlaşılmıyor. Bir sizden bir bizden sonra hallolur. Ama ayrıntılara bakmak gerekir:
Yetkililer red etse de hergün onlarca sığınmacı geçiyor sınırdan. Hatta bazılarını askerlerimiz kendi elleriyle geçirdiler gördük bunu. Bir kıvılcım çıksa, ki zaten şu anda yapılmak istenen bu, ülkemize gelenler kimden taraf tutar? Doğal olarak en büyük rol, onların çıkarı olacak. Sonra herkes herkesi vurmaya, öldürmeye çalışacak.
Bu en masum senaryoydu. Tacizler, köleleştirilen vatandaşlar, organ mafyalarının eline geçecek çocuklar ve daha binlerce kötülük!
Nazım Hikmet'in dediği gibi; "Alt tarafı bir çiçek koklayıp, bir hayvan sahiplenip, birkaç insan tanıyıp, sevip gidecektik bu dünyadan. Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz... Vicdansızların, sapıkların, katillerin, nefretin, cehaletin ortasına düştük!"
Çocuklarımıza güzel yarınlar bırakmak için aklıselim davranmak zorundayız. Yıllardır tecavüze uğrayan, katledilen çocukları görmeyenler, tüm yaşadıklarını bir bahane ile madumlarını üzerine yıkmaya çalışırsa olacağı buydu. Nasıl ki vicdansızlar burada masumların evini ateşe vermeye çalıştıysa orada da aynı vicdansızlar kalkıp masumları darp edip araçlarını yaktılar.
İçinde bulunduğumuz sıkıntıların sorumluları Suriyeliler değil. Her defasında günah keçisi olarak seçilen Kürtlere saldırdığımız için gerçeklerin üstünü örttük. Aslında en büyük sorumlular bizleriz. Komşularımız savaşıyor, hadi mazot döküp ateşi harlayalım demek yerine onları barıştırmak için uğraşsaydık bunlar olmazdı. Ya da daha kötü olurdu. Dediğim gibi geçmişe takılan biri değilim. Ama geçmişte sırf Kürtler söz konusu olunca tüm haksızlıkları kabullendik. Şimdi günahlarımızı başkalarına yükleyip aradan sıyrılamayız.
Bu ateş daha fazla büyümeden yetkililer derhal üzerine düşeni yapmalı. Onlar yapmıyorsa vatandaş olarak bizler yapmalıyız. Faşist ve yobazların oyuncağı olmaktan artık kurtulmalıyız. Suriye'de Türk bayrağını yakan ÖSO ama PYD paylaşımları yapılıyor. Demek ki ülkenin karşmasını isteyen sadece dış güçler değil, içerdeki faşist işbirlikçiler de bunu arzuluyor. Halk olarak hepsine karşı koymalıyız.
Bizim gidecek başka vatanımız yok. O yüzden artık aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Şımarık çocuklar gibi davranmayı bırakmalıyız. Aklıselim yetişkinler olarak olaya el koyup yapılan hataları düzeltmeliyiz. Yok eğer illa kan dökülsün derseniz buyrun yol sizin istediğinizi yapın. Yalnız şunu hatırlatmak isterim. Yıllardır aynı politikayı uygulamanıza rağmen hiç kimsede huzur kalmadı. Herkes herkese düşman. Millet uzayı araştırırken biz birbirimizin kuyusunu kazmakla meşgulüz. Anlayacağınız üzere düşünmeden yaptıklarınızın bedelini fazlasıyla kötü bir şekilde ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Umarım artık aklınızı başınıza alır ve taşın altına elinizi koyarsınız. Vesselam...
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı

BAŞKAN ŞAHİN, ORTACA’DA KARŞILANDI

KAYMAKAM SAZ ÇALDI, EŞİ TÜRKÜ SÖYLEDİ! İZLEYENLER HAYRAN KALDI!

Başkanı Altındağ’dan Yaşlı ve Hasta Vatandaşlara Gönül Desteği

Minik Kalplerden Miraç Kandili’nde Anlamlı Paylaşım
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
BİR BİLİM İNSANINA VEFA, BİR MİLLETİN GELECEĞİNE VEFADIRHalil EL
HAYAT KİTABIMIZIN YENİ SAYFASI: DOĞUM GÜNÜMine KAPI
ŞİDDETİN GÖLGESİNDE ŞİFA VERMEKSadullah GÜNEŞ
AYNI GÖĞÜN ALTINDA Neşe ÜNAL
ÖĞRETMENLER BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİAbdulaziz ALTEKİN
Yüksek BilinçYusuf BEĞTAŞ
AVZERMahabat İskenderoğlu
TAVUKLAR İŞLERİNİ İHMAL EDİNCEMecit Akgül
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA






