- Mardin14 °C
- Diyarbakır9 °C
- Batman10 °C
- Şırnak11 °C
- İstanbul13 °C
Psikolog Sayar: Ailenin vereceği destek çocuğu geleceğe hazırlar
Batman'da bir ailenin daha yüzü Umut Kervanı'yla güldü
Hevedanlılar aşireti Diyarbakır’da bir araya geldi
İşçileri taşıyan pikap devrildi: 4 yaralı
"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı
Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü
Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu
Siirt’te yıllardır beklenen dalgıç ekibi kuruldu
Batman'da 5 kum ocağı kapatıldı: İşletmeciler ve kamyoncular mağduriyetlerini dile getirdi
Müftü Durmuş: Taziye kültürünü kaldırmak değil, külfeti azaltmak istiyoruz
Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Kuraklığın vurduğu yerlerde çiftçiler devletten destek bekliyor
TOKİ sakinlerinden bozuk yol tepkisi: Defalarca başvurduk, belediyeden ses yok
Şanlıurfa’da zabıtadan gıda denetimi: Bozulmuş ürünler ele geçirildi
Şanlıurfa’da “3. İyi Pamuk Tarla Günü” etkinliği düzenlendi
- 14:32 - Psikolog Sayar: Ailenin vereceği destek çocuğu geleceğe hazırlar
- 14:31 - Batman'da bir ailenin daha yüzü Umut Kervanı'yla güldü
- 14:28 - Hevedanlılar aşireti Diyarbakır’da bir araya geldi
- 14:27 - İşçileri taşıyan pikap devrildi: 4 yaralı
- 14:26 - "Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı
- 14:23 - Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü
- 14:21 - Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu
- 14:20 - İşgal rejimi Suriye’de saldırılarını sürdürüyor
- 14:19 - Rusya: Son 24 saatte 280'den fazla Ukrayna İHA'sını imha ettik
- 14:05 - Midyat Belediye Başkaın Veysi Şahin Sahada.
- 14:00 - AK Parti Heyetinden Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’ne Anlamlı Ziyaret
- 13:52 - VEKAT - Abdulkadir Bekdaş
- 13:10 - Ömerli’de Mazrone Üzümleri Pekmez ve Cevizli Sucuğa Dönüşüyor
- 12:34 - Babasından miras kalan palancılık mesleğini 52 yıldır sürdürüyor
- 11:51 - Nusaybin’de Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Gözaltında
Sadullah GÜNEŞ / Yazar


Bin Aydan Hayırlı Gece, Kadir Gecesi
Kadir Gecesine tekrar ulaştıran Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Kadir Gecemiz mübarek olsun inşallah. Ramazân-ı Şerîf ayının girişiyle birlikte rûhumuzu saran heyecan, ikinci yarısına girişimizle birlikte sona doğru yaklaştığımız her gün artan bir hüzne dönüşür. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayınının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bir ömre bedel, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Ramazan ayı için on bir ayın sultanı dememizdeki asıl hikmet Kur’an-ı Kerimin içinde indirildiği ay olmasıdır. İşte bu mübarek zamanlardan biri de Ramazan-ı Şerifteki Kadir Gecesi’dir.
Kadir gecesinin ne olduğunu, ne anlama geldiğini, bu gecede hangi önemli olayların cereyan ettiğini, hayatın, hayatımızın nasıl değişikliklere uğrayacağını ve daha nice sırrına vakıf olamadığımız hususları Yüce Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır.
"Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
Şüphesiz Biz, (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail), Rabb’i’nin izni ile her iş için (semâ’dan yere) o gece inerler. O gece tan yeri ağarana kadar esenliktir."
Ne büyük bir nimet. Yeni bir kadir gecesine daha kavuştuk. Bu gece, meleklerin sabaha kadar yeryüzüne inerek ibadet eden mü’minleri kuşatıp müjdeledikleri ve selamladıkları bir selam ve selamet gecesidir.
Aişe (ra) validemiz Allah Rasulüne (sav) Kadir Gecesi`ne rastlanıldığında ne söylenmesi gerektiğini sormuş ve: “Allahümme inneke afüvvun tuhibbül-afve fa`fü-annî: Allah`ım, Sen çok bağışlayıcisin, afvi seversin, beni bağışla” cevabını almıştır.
Demek ki o gecede yapılacak duaların en güzeli bağışlanma isteğidir. Yatsı ve sabah namazlarını cemaatle kılmak, o geceyi ihya etmek anlamına geleceğinden asgari olarak bunu yapmalıdır. Allah Rasulü belki de buna işaret etmek için, “Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan ondan nasibini almıştır” buyurur (Kurtubî, XX/138).
Bununla beraber Ramazanın her gecesinde yapılacak bu duanın çok büyük bir ihtimalle Kadir Gecesine rastlayacağından, kabul olması kuvvetle umulur. Bu yüzden, “ondan mahrum olan, çok büyük bir şeyden mahrum olmuştur.” buyurulur.
Ayrıca insanın bu müstesna gün ve gecelere saygısınin ifadesi olarak Ramazan`da diğer bütün günlerden daha gayretli, Kadir Gecesinde ise Ramazandakinden de daha gayretli olması gerekir. Hatta Kadir Gecesinin gündüzünü dahi diğer günlerden daha çok dua ve ibadetle geçirmek sünnet, bütün müslümanların sorunları için çare duasında bulunmak müstehaptır.
Bu vesileyle Kadir gecenizi tebrik ediyor ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı

Ömerli’de Mazrone Üzümleri Pekmez ve Cevizli Sucuğa Dönüşüyor

Başkan Şahin Gönül Almaya Devam Ediyor!

Nusaybin’de Hasta Almaya Giden Ambulans Otomobille Çarpıştı

Ömerli Kırsalında Yeni Dönem: Güven, Hizmet ve Geri Dönüş Başlıyor
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Herkesin Hikâyesi BaşkadırYusuf BEĞTAŞ
KAMUŞKMecit Akgül
SİSTEMİN GÖZÜYLE; EYLÜL ZEDEMahabat İskenderoğlu
Başkan Halil EL’den Üstad Nuri Pakdil’e Duygusal MektupHalil EL
İSLAMIN ÇALIŞMA HAYATINA GETİRDİĞİ İLKELERSadullah GÜNEŞ
VATANDAŞ “ SU “ İSTİYOR “ SUŞİ “DEĞİL!Rıfat Direkçi
KİM HANGİ TARAFTA?Abdulaziz ALTEKİN
Dudak dolgusu ve estetikDt. Thomas Yağız
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA






