• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnme hastalığı nedir?
05 Temmuz 2023 Çarşamba 08:56

İnme hastalığı nedir?

Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel, inme hastalığına dair bilgiler vererek uyarılarda bulundu.
Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel, inme hastalığına dair bilgiler vererek uyarılarda bulundu.
 
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren İnme Merkezinde inme (felç) hastalarına, endovasküler yeni nesil teknolojilerle, güncel tedavi metotları ile bölge halkının hizmet vermeye devam ediliyor.
 
Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel, inme ile ilgili bilgiler verdi.
 
Temel, "İnme beyin damarlarına giden kan akışının aniden kesilmesine bağlı olarak gelişen, zihinsel ve fiziksel yeti kaybına neden olan serebrovasküler bir sağlık sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı verilerine göre inme yaşam kalitesini etkileyen hastalıklar içerisinde ilk sırada yer almaktadır." dedi.
 
Temel, beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde son derece önemli bir rol oynayan Girişimsel Nörolojinin ileri teknolojiye sahip cihazlarla hastalara kesin teşhis ve tedavi imkânı sunduğunu ifade etti.
 
İnme hastalığı ile ilgili bilgi veren Temel, hastalığın hemen olup biten bir şey olmadığını vurgulayarak, "İnme sonrası hastalarımızın sıkı takip edilmesi, risk faktörlerinin kontrol altına alınması, tedavisinin düzenli takip edilmesi aynı zamandan bazı hastalarımıza gerekli botulinum toksin uygulamaları ve fizik tedavi destekleri de hastanemizde uygulanabilmektedir." şeklinde konuştu.
 
İnme geçiren hastaların hızlı bir şekilde hastaneye getirilmesi gerektiğini ifade eden Temel, hastalara ilk 6 saat içerisinde müdahale edilirse daha iyi sonuçlar elde edilebildiğini söyledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA