• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençlerimize özellikle merhamet eğitimi verilmeli
22 Haziran 2023 Perşembe 08:23

"Gençlerimize özellikle merhamet eğitimi verilmeli"

Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimler hakkında bilgi veren Din-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ramazan İçen, Yaz Kur'an kursu kayıtlarının 10 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edeceğini belirterek Gençlere özellikle merhamet eğ
Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimler hakkında bilgi veren Din-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ramazan İçen, Yaz Kur'an kursu kayıtlarının 10 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edeceğini belirterek Gençlere özellikle merhamet eğitiminin verilmesi gerektiğini söyledi.
 
Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kurslarına başvurular 19 Haziran Pazartesi günü başladı.
 
2023 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz - 11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.
 
Din-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ramazan İçen, çocukların günübirlik ders dışında, yatılı Kur'an kurslarının olacağının da altını çizdi.
 
"Çocuklarımıza sahip çıkacağız"
 
Camilerde çocuklara yönelik güzel programların olacağını belirten İçen, "Şu anda tüm Türkiye'de yaz Kur'an kurslarımız kayıtlara başlamıştır ve 10 Temmuz 2023 tarihine kadar kayıtlar devam edecektir. Kayıt olan öğrencilerin bir kısmı yatılı bir kısmıysa günübirlik olarak gelecek. Bu nesil bizim geleceğimiz dolayısıyla bizim gençlerin ellerini tutarak ve sahiplenerek camiye getirmemiz gerekiyor. Allah, Tahrim suresi 6. ayette 'Ey iman edenler kendinizi ve çocuklarınızı, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyunuz muhafaza ediniz'. Tabii ki biz çocuklarımıza sahip çıkacağız onları camiye getireceğiz. Diyanet işleri başkanlığı uzun zamandır 4-6 yaş arası çocuklara yönelik güzel programlar ve çalışmalar yapıyor." dedi.
 
"Gençlerimize özellikle merhamet eğitimi verilmeli"
 
Din-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ramazan İçen
 
Gençlerin camilere gelip Kur'an ve ilmihal dersleri alabileceğini söyleyen İçen, "Çocuklarımızın eğitimi konusunda anne ve babalarımıza önemli işler düşüyor. İmamlarımıza ve camilerimize sahip çıkarak her türlü imkânı göstermemiz gerekiyor. Çocuklarımıza ve gençlerimize özellikle merhamet eğitimi dediğimiz eğitim verilmesi gerekmektedir. Toplumsal olarak maddiyatlaşma dolayısıyla kalplerin kararması ve katılaşması büyük sorun. Bu sorun ancak merhamet eğitimiyle düzeltilebilir. Gençlerimiz camilere gelip Kur'an ve ilmihal dersleri alabilirler. Ayrıca Aşere İ Mübeşşere dediğimiz konuda eğitim alıp bu konuda çaba içerisinde olacağız inşallah." diye konuştu.
 
Çocukların her türlü kötülükten muhafaza altına alabilmek için tatilin değerlendirilmesi gerektiğini belirten İçen, "Camii derslerine gelen çocukları elbette kendi çocuklarımız gibi bileceğiz. Tabii ki gelen çocuklarımızla ilgileneceğiz ve onları seveceğiz. Burada uygulamalı olarak onlara göstereceğiz. Çocuklarımızı her türlü kötülükten muhafaza altına alabilmek için bu yaz dönemini değerlendirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı nasıl ki dershaneye gönderiyorsak aynı şekilde camii ve Kur'an kurslarına da göndermemiz gerekiyor." dedi.
 
"Müslüman yaşadığı çağı anlamak zorundadır"
 
İçen sözlerini şu şekilde devam ettirdi:
 
"Dünyada yapılan işler dünyada kalıyor ama yaptığımız iyilikler ve güzel ameller bize kalıyor. Allah, ayetinde 'yapılan salih ameller bakidir' buyuruyor. Baki olan Allah'tır ama yaptığımız güzel ve erdemli işler de kalıcı olan şeylerdir. Müslüman yaşadığı çağı anlamak zorundadır. Biz ailemizle çoluk çocuğumuzla ve akrabalarımızla bu çağın İslam çağı olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Güzel işleri yapanın rehberi elbette ki Kur'an'dır. Bilge adam Aliya İzzetbegoviç  'gökyüzünün öğrencisi olmadan yer yüzünün öğretmeni olamazsınız.' diyor. Biz de peygamberimizin söylediği gibi beşikten mezara kadar öğrenciyiz. İlim nerede olursa olsun hangi ülkede olursa olsun bunun peşine düşeceğiz."
 
"Camilerimizde imam kardeşlerimiz hazır olarak bekliyor"
 
Kur'an öğrenmenin yaşının olmadığını ifade eden İçen, "Yüce Allah ayetinde 'Bilenlerle bilmeyenler bir değildir' buyurmuştur, bunun için sürekli ilmin peşinde olacağız ve sürekli talebe olacağız ki bunun yaşı yoktur. Bu noktada camiler ve Kur'an kurslarımız bir fırsattır bir imkândır. Toplumu, aileleri ve gelecek nesillerimizi biz buraya çağırıyoruz. Gönüllü ve istekli olarak biz buradayız tüm camilerimizde imam kardeşlerimiz hazır olarak bekliyor." ifadelerini kullandı.
 
İçen son olarak şunları söyledi:
 
"Pakistanlı bilge insan Muhammed İkbal,  'Dünyanın gidişatından Müslümanlar sorumludur' diyor. Dolayısıyla toplumun gidişatından da imamlar sorumludur. Bize düşen çabayı ve gayreti göstermeye devam edeceğiz. Her konuda gönüllü ve istekli olarak emek sarf etmeye devam edeceğiz. Gençlerimizi ve geleceğimizi camilerimize bekliyoruz. Rabbim bizi Kur'an yolundan Peygamberin yolundan ayırmasın. Son nefesimize kadar din üzerine, amel üzerine ve eylem üzerine ruhunu, canını teslim eden kullarından eylesin inşallah." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA