• Mardin25 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak22 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir balonla yüzleri gülen depremzede çocuklar
13 Mart 2023 Pazartesi 08:12

Bir balonla yüzleri gülen depremzede çocuklar

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerde yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı gönüllüleri, çadırlarda kalan depremzede çocukların yüzünü güldürüyor.
Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerde yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı gönüllüleri, çadırlarda kalan depremzede çocukların yüzünü güldürüyor.
 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin üzerinden 33 gün geçti.
 
Depremin yaşandığı illerde bir yandan yardım faaliyetleri sürdürülürken, bir yandan da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.
 
Depremin ilk gününden itibaren alanda bulunan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR kardeş yardım kuruluşları, depremzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor.
 
Açtıkları aşevlerinde günlük yaklaşık 100 bin depremzedeye sıcak yemek dağıtan Umut Kervanı, çadırkentlerde bulunan depremzede çocuklara yönelik farklı etkinlikler düzenliyor.
 
Çocuklara üzerinde Umut Kervanı yazılı balonları dağıtan gönüllüler, çocuklarla oynayarak, onları depremin travmasından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. (İLKHA)
Bu haber toplam 313 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2025 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA