• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soba satıcılarının mesaisi başladı
25 Ekim 2023 Çarşamba 08:51

Soba satıcılarının mesaisi başladı

Havaların soğuması ve kış aylarının yaklaşması ile birlikte Batman'da odun sobası satıcılarının mesaisi başladı.
Havaların soğuması ve kış aylarının yaklaşması ile birlikte Batman'da odun sobası satıcılarının mesaisi başladı.
 
Sonbaharın gelişi ve havaların soğumaya başlaması ile birlikte farklı şekil ve modeldeki sobalar da satışa çıktı. Batman'da doğal gaz kullanmayan vatandaşlar, soba alımına başladı.
 
Soba satışların kısmen başlamış olsa bile halen tam olarak başlamadığını dil getiren soba satıcıları, kasım ayı itibariyle havalarında daha da soğumasıyla beraber satışların daha da artacağını söyledi.
 
Kentte doğal gazın yaygınlaşmasından dolayı satışların düşüklüğüne dikkat çeken soba satıcıları, giderlerini karşılamak için farklı ürünler de sattıklarını belirtti.
 
"Havalar soğudukça soba satışlarımız artacaktır"
 
Kış ayları için soba çeşitlerini getirerek tamamladıklarını söyleyen soba satıcısı Avni Altun, "Soba satış mevsimi normalde geçmiş yıllarda 8 ve 9'uncu aylarda başlardı. Ama ne yazı ki havaların değişimiyle 10 ve 11'inci aylardan itibaren soba satışına başlıyoruz. Geçmiş yıllara nazaran soba satışlarında çok ciddi bir düşüş var. Eskiden yılda ortalama 2 bin ya da 2 bin 500 tane soba satarken son yılarda bu sayı 200-300 taneye düştü. Sebebi ise bölgemize doğal gazın gelmesidir. Şu anda geride kalmış mahallerde ve durumu düşük olan insanlar odu sobasına rağbet gösteriyor. Elimizde yaklaşık 3-4 model sobamız var. Bu aralar havalar biraz iyi gittiği için önümüzdeki kasım ayının ilk haftasından itibaren ve aralık ayının sonlarına kadar soba satışlarında bir hareketlilik başlar ve durur." ifadelerini kullandı.
 
"Soba satışlarının yanında faklı ve alternatif ürünlere başvurduk"
 
Geçmiş yıllara nazaran soba satışlarında bayağı düşüş olmasından dolayı giderlerini karşılamak için farklı ürünler de satmaya başladıklarını belirten Altun, "Ne yazık ki geçmiş günlerdeki satışları bulmak zor. Bunun için soba satışlarının yanında faklı alternatiflere başvuruyoruz. Sobanın yanında çocuk gereçleri ve buna benzer şeyler satmaya çalışıyoruz ki bizleri kurtarsın. Çünkü giderlerimiz çok fazlar." dedi.
 
"Tüm soba çeşitlerimizi getirdik"
 
700 liradan başlayıp 16 bin liraya kadar soba çeşitlerinin olduğunu ifade eden bir diğer soba satıcısı Muhammed Yağmahan, "Soba satışlarımız önümüzdeki ay içerinde tam olarak başlamasını bekliyoruz. Şu anlık tek tük satışlarımız oluyor ama önümüzdeki ay sezonumuz tam başlayacağı için tüm soba çeşitlerimizi getirdik. Şu an bizde 15-16 çeşit soba bulunmaktadır. Farklılıkları ise kalite ve markasına göre değişiyor. Soba fiyatlarımız ise 700 liradan başlıyor, 15-16 bin liraya kadar var. Fiyatı yüksek olanlar şömine tarzlarıdır. Bütçeye göre soba fiyatları değişiyor. Şu anlık tek tük alanların dışında köylerden gelenler, kenar mahallelerde kalanlar ve evine doğal gaz çekmeyen insanlar soba alıyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA