• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfada afetlerde vefat eden üniversite öğrenciler dualarla anıldı
19 Mart 2024 Salı 09:23

Şanlıurfa'da afetlerde vefat eden üniversite öğrenciler dualarla anıldı

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi'nde geçen yıldaki afetlerde vefat edenler için bir program düzenlenerek anma programı yapıldı.
Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi'nde geçen yıldaki afetlerde vefat edenler için bir program düzenlenerek anma programı yapıldı.
 
Harran Üniversitesi'nde afet farkındalık etkinliği kapsamında 6 Şubat Depremi ve 15 Mart Sel Afeti programı düzenlendi.
 
2023 yılının 6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketi ve 15 Mart'ta ilimizde yaşanan sel afeti üzerinden 1 yıl geçti. Yaşanan felaket ve afetlere dikkat çekmek ve hayatını kaybedenlerin anısına Harran Üniversitesi'nde bir etkinlik yapıldı.
 
Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılan program, Kahramanmaraş merkezli olarak 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremin verdiği tahribat ve Şanlıurfa'da yaşanan sel afetinde çekilen fotoğraf sergisinin gezilmesiyle başladı.
 
Şanlıurfa AFAD İl Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi'nin Türkiye ve Şanlıurfa’da yaşanan deprem ve sel afetlerinin analizleri ve risk durumunu azaltmak adına alınan tedbirler ile ilgili sunumunun ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve Vali Yardımcısı Yeliz Mercan birer konuşma gerçekleştirdiler.
 
Bir daha böyle büyük felaket ve afetlerin yaşanmaması için herkesin ders çıkarması gerektiğini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; "2023 yılı ülkemiz için üzüntü kaynağı olan asrın felaketini yaşadığımız bir yıl oldu. Şanlıurfa’mız deprem bölgesinde olmamasına rağmen iki büyük depremi biz de yaşadık. Ardından yaşadığımız sel felaketi yüzünden ayrı bir yıkıma uğramış olduk. Allah’tan dileğim böyle kötü afetleri bir daha ülkemize ve şehrimize yaşatmasın. Böyle felaketlere karşı bilinçlenmemiz lazım, önlemlerimizi önceden almamız gerekiyor. Dere yataklarına inşaatlar yapılmamalı ve kusurlu görülen yapılara da müsamaha göstermemeliyiz. Hem mimari konusunda hem de sonradan yapılan tadilatlar konusunda yanlışlıklara müsaade etmememiz gerekir." diye konuştu.
 
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, "Yaşadığımız bu felaketlerden mutlaka ders çıkarmamız ve ileride olacak afetlere karşı önlemlerimizi almamız gerekiyor. Ülkemizin kaybedecek zamanı yok. Her bir vatandaşımızdan, kurum ve kuruluşlara kadar bilinçlenmek, afetlere karşı bilinçli bir toplum olmak zorundayız. Coğrafyamız bunu gerektiriyor. Biz güçlü bir toplumuz. Genetik kodlarımız gereği güçlüyüz." dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Açık Hava Tiyatrosunun yanında, depremde hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen resim sergisi ve Harran Üniversitesi öğrencilerinin anılarını yaşatmak üzere yapılan anıtın açılışı yapıldı.
 
Protokol ile öğrenciler, depremde ve sel afetinde hayatını kaybedenler için Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi içerisinde yapılan anıta karanfil bıraktılar.
 
Program duaların okumasıyla sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA