• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardinde bayram öncesi otogarlarda yoğunluk oluşmaya başladı
05 Nisan 2024 Cuma 09:16

Mardin'de bayram öncesi otogarlarda yoğunluk oluşmaya başladı

Her bayram öncesinde otogarlarda yaşanan yoğunluk bu sene de başlarken firma yetkilileri geçen seneye nazaran bu yılın daha yoğun olduğunu belirtti.
Her bayram öncesinde otogarlarda yaşanan yoğunluk bu sene de başlarken firma yetkilileri geçen seneye nazaran bu yılın daha yoğun olduğunu belirtti.
 
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Mardin Otogarında yoğunluk görülmeye başlandı.
 
Mardin Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde, geçen sene sessizlik yaşanırken bu yıl Ramazan Bayramı tatili ile birlikte hareketlenmeye başladı.
 
Özellikle Mardin’de genelinde bayramlarda dönüş seferlerinde daha çok yoğunlaştığını belirten firma yetkilileri konu hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu.
 
14 yılı aşkındır bilet firma yetkilisi olarak çalışan Ahmet Günder, "Mardin’de şu an itibariyle bayram yoğunluğu başladı. Hem gidiş hem de dönüş seferlerinde hareketlilik söz konusu şu an. Birkaç gün sonra ek servislerini de açmaya başlayacağız. Mardin için günde 100’e yakın bilet alışverişi oluyor. Fiyatlar ise bu yıl normal nezdinde gidiyor. Bu bayramda fazla bir zam yapmadık zaten. Bayrama 10 gün kala ve bayramdan 1 hafta sonra otobüs sektöründe her zaman bir yoğunluk yaşanmaktadır." dedi.
 
"Mardin genelinde yoğunluk bayramdan sonra ve dönüşlerde yaşanmaktadır"
 
Fiyatların daha çok yakıta göre endeksli olduğunu ancak bu sene normal bazında gittiğini ifade eden otobüs firma yetkilisi Ethem Yurdakul, "25 yıldır bu sektördeyiz. Mardin genelinde yoğunluk bayramdan sonra ve dönüşlerde yaşanmaktadır. Bu aralar tabi bayrama sayılı günler kalmasıyla yoğunluk yaşanıyor. Daha çok öğrenciler bilet alıyor. Fiyatlarımız normal olup mazota göre de bayağı makul bir şeklidedir. Misal Mardin’den İstanbul ve İzmir’e bin 200 liraya kesiyoruz. Elimizden geldiği kadar da makul yönde tutmaya devam ediyoruz. Geçen seneye göre fiyat farkı var tabi. Her şey yakıta göre olduğundan geçen yıl mazot fiyatı ise bu yıl fiyatı bayağı farklı olduğundan biletlere de haliyle yansımaktadır. En çok seyahat İstanbul ve İzmir tercih ediliyor." şeklinde konuştu.
 
"Fiyatlar normal şeklinde gidiyor"
 
Bayramda yakınlarının kendilerine otobüsle ziyarete geleceklerini belirten Hasbiye Demir, "Daha önceden bayağı otobüslerde seyahat ettim. Şahsen otobüste yolculuk yapmayı tercih ediyorum. Otogarda yoğunluk iyi durumda. Fiyatlar normal şeklinde gidiyor. Bayramda çocuklarımız bizleri ziyaret gelecekler inşallah. Farklı farklı şehirlerden sevdiklerimiz Mardin’e otobüsle gelecekler." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA