• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kur’an Gönüllüleri Sahada projesi halktan talep görüyor
01 Mart 2022 Salı 10:12

"Kur’an Gönüllüleri Sahada" projesi halktan talep görüyor

Şırnak İl Müftülüğü tarafından başlatılan proje kapsamında, Kur’an-ı Kerim ile tanışamayan veya öğrenme fırsatı bulamayanların iş yerlerine gidilerek "Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler" eğitimi veriliyor.
Cizre İlçe Müftülüğü’ne bağlı imamlar, Kur’an-ı Kerim öğrenme fırsatı bulamayan esnafı iş yerlerinde ziyaret ederek hem Kur’an-ı Kerim öğretiyor hem de temel dini bilgiler ve fıkhi konularda bilgilendirmede bulunuyor.
 
"Kur’an Gönüllüleri Sahada" projesi hakkında bilgi veren Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, amaçlarının "Kur’an-ı Kerim'le buluşamamış hiç kimsenin kalmaması" olduğunu belirtti.
 
Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran
 
Baran, “Cizre’de Kuran Gönüllüleri Sahada projemiz, Şırnak İl Müftülüğümüzün öncülüğünde, Vali Bey'in himayesinde tüm hızı ile devam ediyor. Bu konuda sağ olsun imamlarımız duyarlıdırlar. Camiye gelemeyen, yatalak olan ya da Kur’an-ı Kerim ile bir şekilde buluşamamış vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim'i öğretmeye çabalıyoruz. Bununla beraber dini bilgiler, siyer-i nebi ve onlara ibadetlerinde lazım olabilecek fıkhi bilgileri öğretiyoruz." dedi.
 
Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek isteyenlerin iş yerlerine gidip kendilerine Allah'ın kitabını öğretmeye çalıştıklarını belirten Baran, "Vatandaşlarımız bize sadece 15 dakikalarını verseler, onlara Allah'ın kitabını öğreteceğimize inanıyoruz. Proje kapsamında her hocamız en az 2, en fazla 5 kişiye, kendilerinin belirledikleri vakitte, her gün Kur’an-ı Kerim dersi vermeye çalışıyor. Bununla belli bir mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim'i, Allah'ın kitabını öğreteceğiz inşallah. Şunun da farkındayız; Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) diyor ki ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ Yine Peygamber Efendimiz bir hadisinde ‘Kim Allah ile konuşmak istiyorsa Kur’an-ı Kerim'i okusun.' Biz bu şiarla yola çıktık. Vatandaşlarımıza tüm gayretimizle Kur’an-ı Kerim öğretmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
 
Kur'an-ı Kerim dersi alan elektrik ustası Şeref Sönmez, “Cizre Müftülüğü tarafından uygulanan bu proje gerçekten çok güzel. İşlerin yoğunluğundan Kur’an-ı Kerim'i öğrenmeye zamanımız yoktu. Sağ olsun hocalarımız iş yerlerimize gelerek bize Kur’an dersi vermeye başladılar. Kur’an-ı Kerim dersleri haricinde fıkhi ve dini bilgilerde de bizi bilgilendiriyorlar. Bu proje ile Kur'an öğreneceğim için mutluyum. İleride daha güzel projelerin olmasını diliyorum. Allah onlardan razı olsun.” dedi.
 
Kırtasiyede çalıştığı için zamanı olmadığını belirten Yılmaz Güleş, “Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek için zamanım yoktu. Kur’an Gönüllüleri Sahada projesini duyduğumda çok mutlu oldum. Hemen cami imamına giderek bana Kur’an dersi vermesini istedim. Sağ olsun her gün gelip bana ders veriyor. Kafama takılan soruları hocama soruyorum. O da bana yardımcı oluyor. Allah onlardan razı olsun.” dedi.  (İLKHA)
Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA