• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karne notu dönemseldir çocukların başarısı için kriter değil
24 Ocak 2022 Pazartesi 13:28

Karne notu dönemseldir çocukların başarısı için kriter değil

Karne notu düşük alan öğrencilere tepki gösterilmemesi gerektiğini belirten eğitimciler, kırık nottan dolayı ailelerin çocuklara kötü davranmaması gerektiği uyarısında bulundu.
Karne notunun dönemsel olduğunun altını çizen Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, zamanında karne notu düşük olan birçok öğrencinin bugün yüksek makamlarda görev yaptığına dikkat çekti.
 
Veli karneyi değerlendirirken, birazda kendisini değerlendirmesi gerektiğini belirten Korkmaz, çocukların ön şartsız ve koşulsuz olarak sevilmesi gerektiğini söyledi.
 
Kırık nottan dolayı çocuklara kızılmamalı
 
Korkmaz, "Malumlarınız üzere karnelerinde kırık not notu olan öğrencilerimiz olacak. Bizim velilerden istirhamımız, hiç kimse kırık nottan dolayı çocuklara yüzlerini bile asmasınlar. Çocukları daha çok sevsinler. Biz zaten bu dönem ödev vermedik. Çocuklarımız bolca oynayıp eğlensinler. Yorulduklarında sadece kitap okusunlar." dedi.
 
Karne çocuğun başarısında kriter değil
 
Karnenin çocuğun başarısında kriter olmadığını vurgulayan Korkmaz, şunları söyledi:
 
Veli karneyi değerlendirirken, biraz da kendisini değerlendirsin. Acaba bu karnede benim ne kadar payım vardı. Çocuklarımızı ön şartsız, ön koşulsuz seviyoruz. Çocuğumuz başarılı olduğunda sevelim, az başarılı olduğunda sevmeyelim diye bir kaide yok. Çocuklar, çiçekler gibidir. Sevgi suyuyla büyürler. Sevgi koşulsuzdur. Karne notu çocuk için bir kriter değildir. Her şeyini ölçmüyor. Zamanında karnesi çok kötü olup, çok iyi yere gelen insanlar var. Ampulü bulan Edison'un öğretmeni, 'Sen çok başarısızsın.' deyince Edison okulu bıraktı. Ama birçok buluşun altına imza attı. Zamanında karne notu kırık olup, şu anda iş dünyasında, bürokraside, siyasette çok iyi yerde olanlar var.
Karneler dönemseldir
 
Karnenin dönemsel olduğunu hatırlatan Korkmaz, "Biliyorsunuz karne dönemseldir. Çocuğun o dönemi ile ilgilidir. Çocuğun bir hayat boyu belirleyicisi değildir. Karnesi daha düşük olanlara büyük hediye alın ki onu biraz daha motive edin. Çocuklar insanların ciğerparesidir. 'Sana güveniyorum, sen bu karneyi ikinci dönem çok daha iyi bir yere getirirsin.' derseniz, ne kadar iyi olduğunu hep beraber göreceğiz." ifadesini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA