• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Cudi Cupa katıldı
24 Mayıs 2021 Pazartesi 09:44

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu "Cudi Cup"a katıldı

Şırnak'ta düzenlenen Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası'nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Şırnak'ın bir spor şehri olması ve hızlı bir şekilde ilerlemesi için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Bakan Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğü, Türkiye Tenis Federasyonu'nun desteğiyle düzenlenen Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası'nın final müsabakasını sporcularla bir araya geldi.
 
Burada konuşan Bakan Kasapoğlu, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde aydınlık ve güçlü yarınlara yürüdüklerini belirtti.
 
Kasapoğlu, "Hakkâri, Mersin, Ağrı, Iğdır, Batman, Manisa, Şırnak ve Diyarbakır'dan gelen gençlerimizin gözündeki aydınlık ışık, annelerin gülümsemesi, genç kızlarımızın mutluluğu, delikanlıların mutluluğu ve 84 milyonun bir ve beraber olması... İşte amacımız ve gayretimiz budur." dedi
 
Kentte her dalda sporu sağlanan imkanlarla geliştirdiklerini ifade eden Kasapoğlu, gençlerin kendilerini geliştirmeye yönelik tüm imkanlara sahip olmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu
 
Kasapoğlu, "Bugün ulusal kupa var, inşallah uluslararası düzeyde de gerçekleştireceğiz. Şırnak güzel bir şekilde ev sahipliği yapar, buna inanıyoruz. Tenis, atletizm ve havuzlarıyla sporun her branşında, Şırnak ve ilçelerinin bir spor şehri olması için, bu yolda hızlı bir şekilde ilerlemesi için hep birlikte güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Bakan Kasapoğlu'nun ardından konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, 40 yıldır terörle mücadele ile olumsuz haberlere konu olan Cudi'nin artık bu tür etkinliklerle güzel anılacağını kaydetti.
 
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan
 
Cudi'nin tarihi derinliği, Hazreti Nuh'un gemisinin hikayesi ülkede olduğu gibi bütün insanlığı kucakladığını dile getiren Pehlivan, "Hepimiz aynı gemideyiz mesajı veriyor. O gemi iyilerin kazandığı ve yoluna devam ettiği bir simge. Bundan sonra da tüm şer odakları ve terör devre dışı kalacak ve ülkemiz tarih boyunca olduğu gibi yoluna emin adımlarla birlik ve beraberlikle devam edecek. Gençlerimizin burada verdiği mesajı bu şekilde anlıyoruz. Değişik illerden teşrif eden sporcularımıza ve ailelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu, final müsabakasını izledi.
 
Turnuvada erkeklerde birinciliği Ağrı Gençlik Spor Kulübünden Habip Anak, ikinciliği ise aynı kulüpten Mehmet Semih Aslan aldı.
 
Kadınlarda ise birinciliği Mersin Deniz Yelken ve Yüzme Kulübünden Nil Delice, ikinciliği Adıyaman Gençlik ve Spor Kulübünden Ecem Yaren elde etti.
 
Bakan Kasapoğlu, organizasyonun sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalya takdim etti.
 
Tören, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, törenin ardından Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde Valilik, Belediye ve üniversitenin katkılarıyla kurulan Şal Şapik Atölyesi'ni gezdi, burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 
Kasapoğlu, beraberindeki heyetle birlikte yeni yapılan Gençlik Merkezi'nin açılışı için Cizre'ye hareket etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA