• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardinde engellilere medikal malzeme desteği verildi
15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:41

Mardin'de engellilere medikal malzeme desteği verildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen tören ile engelli bireylere ihtiyaç duydukları medikal malzemeler verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında medikal malzeme dağıtım töreni Sanat Akademisi’nde gerçekleştirdi. Törene Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir ile Artuklu Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Amak da katıldı. Kızıltepe Engelliler Birliği Derneği Başkanı İzzettin Akbaba'ın da yer aldığı programda engelli bireyler yerlerini aldı.

Engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen tören Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat Akademisi Konservatuar Halk Müziği Ekibinin müzik dinletisi ile başladı. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice ezgilerini seslendiren Halk Müziği Ekibi, tören salonunda bulunanlara keyifli dakikalar yaşattı.

AHMET TÜRK: BELEDİYE ENGELLİLERİN EMRİNDE OLACAK

Törende konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir, "Başta devlet olmak üzere bütün sivil kurum ve kuruluşlar ve yerel yönetimler engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak konusunda sorumluluk ve görev sahibidir. Bizler de yerel yönetim olarak bu konuda sorumluluklarımızın farkındayız ve burada şunun sözünü veriyoruz ki engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak konusunda elimizden geleni yapıp bu mücadele ve çalışmanın parçası olacağız” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise, engelliler haftasında olduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Engelliler bize emanet olan bir kesimdir. Onlara hizmet etmek sorunlarına yardımcı olmak gibi bir sorumlulukla bir görevle karşı karşıyayız. Bundan emin olmalarını isterim ki Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkânlarımızla bu kardeşlerimizin yanında olacağız. Onların ihtiyaçlarını, onların bizden taleplerini yerine getirmek için bütün gücümüzle çaba göstereceğiz. Türkiye’ye baktığımız zaman gerçekten bugün engelli kardeşlerimize karşı sosyal alanda yapılan hiçbir hizmet yok. Veya bu hizmetlerin yeterli olmadığını biliyoruz. Elbette ki belediyelerin bu konuda üstlerine düşen görevleri de çok ciddi bir şekilde karşılamak için önemli bir sorumluluğu var. Bizler de bu kardeşlerimize söz veriyoruz. Belediye onların emirlerinde olacak. Bütün imkânlarımızla gücümüzle onlarla birlikte bu süreci birlikte götüreceğiz.” Törende engelli bireylere ihtiyaçları olan tekerlekli sandalyeler ve medikal malzemeler dağıtıldı.

1-008.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA