• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de Mitoloji Kongresi Düzenlendi
16 Mayıs 2024 Perşembe 09:55

Mardin’de Mitoloji Kongresi Düzenlendi

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından Uluslararası Mitoloji Kongresi düzenlendi.

Uluslararası Mitoloji Kongresi, yurt içinden ve farklı ülkelerden akademisyen ve bilim insanlarının katılımıyla Kampüs Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Açış Programıyla başlayan kongreye Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Demirhan, Kongre Koordinatörleri Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Cengiz ve Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kırkan, yurtiçinden ve yurtdışından akademisyenler, bilim insanları, hocalar ve öğrenciler katıldı.

Açış konuşmalarını gerçekleştiren Kongre Koordinatörleri Prof. Dr. Yunus Cengiz ve Doç. Dr. Ahmet Kırkan tarafından Uluslararası Mitoloji Kongre ile ilgili bilgiler verildi.

Açış programında Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Demirhan da bir selamlama konuşması yaptı.

Demirhan: “Mitlerin Menbaı Olan Kadim Mardin’de Bu Çalışmanın Yapılması Anlamlı”

İnsanlık yaşamının gelişimine etki etmiş, insanın tarihle bağını kuran Mitlerin membaı olan Mardin gibi bir coğrafyada bu konunun ele alınacak olması çok önemli olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Demirhan, kongrenin hakikate, iyiliğe, gelişime, gerçekliğe, mevcut sorunların çözümüne vesile olmasını dileyerek kongre düzenleme heyetine, bildiri sunmak üzere kongreye Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden katılım sağlayan hocalara, kongrenin gerçekleştiği üç farklı salonu salonu doldurmak suretiyle kongreye katılan herkese teşekkür etti.

Rektör Vekili Demirhan, kongre çıktılarının başta ilgili akademik alan olmak üzere bütün disiplinlere ve ülkemize faydalı olmasını temenni ederek konuşmasını sona erdirdi.

Kongre Boyunca 51 Oturum Gerçekleşti

Uluslararası Mitoloji Kongresi ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden 200'ü aşkın akademisyen ve bilim insanının katılımıyla üç farklı salonda tarih, dilbilim, sanat tarihi, edebiyat, sosyoloji, antropoloji, felsefe başta olmak üzere birçok alanda 16 çevrim içi ve 35 yüz yüze  olmak üzere toplam 51 oturumla iki gün boyunca devam etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA