• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatlı hacı adayları dualarla yola çıktı
14 Mayıs 2024 Salı 14:32

Midyatlı hacı adayları dualarla yola çıktı

Diyanet işleri Başkanlığının organizasyonu ile Midyat’tan hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek hacı adayları Midyat Müftüsü Ergün Bulunmaz öncülüğünde edilen dualarla yola çıktı.

Cumhuriyet Mahallesi Hacı Kasım Altunkaya Cami önünde düzenlenen uğurlama merasimine, Müftü Ergün Bulunmaz, Eğitim Bir Sen Başkanı Hüseyin Yücel, Midyat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tayfur Demir, müftülük görevlileri, hacı adayları ve yakınları hazır bulundu.

Kafile başkanı ve ilçe müftüsü Ergün Bulunmaz “ Kıymetli hacı adayları ve onların güzide yakınları. Hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyoruz. Bu mübarek saat dilimi içerisinde, sabah namazının şahitli olduğu bu vakitte Yüce Rabbim İnşallah birazdan yapacağımız dualarla beraber kıymetli hacı adaylarımız, bu kutlu sefere çıkacağız. Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki hac meşakkatli, külfetli, sabrın en öncelikli olması gerektiği ambiyansının hissedilmesi ta ki her anımızdan şuandan dönünceye kadar sabretmemiz, meşakkate göğüs germemiz ve o ibadetin hazını alabilmek için her daim bunu hissetmemiz gerekir.” dedi.

Hacı yakınlarına seslenen Müftü Bulunmaz “ Aklınız, fikriniz, gözünüz geride kalmasın onlar bizlere emanet, her bir zerresi çantasına varıncaya kadar düşünerek hareket ediyoruz başkanlık olarak bunu bilesiniz. Sakın aklınızda herhangi bir endişeniz kalmasın. “şeklinde konuştu.

Hacı adaylarından 86 yaşındaki Kamile Demir, yıllardır bu heyecan içerisinde olduğunu belirtirken “Çok güzel bir duygu. Müftümüz ve görevli kardeşlerimizin kafilemize karşı hassasiyeti karşısında kendilerine çok teşekkür ederim.” şeklinde değerlendirdi. Edilen duaların ardından hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.

10a3afcfe412a45d8422377893e658ba.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA