• Mardin28 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Depremzede çocuklara bisiklet hediye edildi
22 Kasım 2023 Çarşamba 08:32

Depremzede çocuklara bisiklet hediye edildi

6 Şubat depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu Malatya'da çocukların moral ve motivasyonlarının artırılması amacıyla bir hayırsever tarafından 287 adet bisiklet dağıtıldı.
6 Şubat depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu Malatya'da çocukların moral ve motivasyonlarının artırılması amacıyla bir hayırsever tarafından 287 adet bisiklet dağıtıldı.
 
6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili ciddi anlamda etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Malatya'da aralarında çok sayıda çocuğunda bulunduğu bin 246 kişi vefat ederken, onbinlerce konut ve işyerlerinden bir kısmı yıkıldı diğerleri ise ağır-orta ve az hasar aldı.
 
Evleri yıkılan ya da ağır ve orta hasar alan vatandaşlar, yapımına başlayan konutlar bitene kadar kentin farklı yerlerinde kurulan konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürüyor.
 
Tabi depremlerden en çok etkilenenlerin başında kuşkusuz çocuklar geliyor. Çocuklara psiko-sosyal destek amacıyla belli aralıklarla çeşitli etkinlikler sürerken, bir destekte Antalyalı Hayırsever İş İnsanı Haydar Barut'tan geldi.
 
Antalya’da "Pedallar iyilik için dönecek" mottosuyla düzenlenen organizasyondan elde edilen gelirle alınan bisikletlerden 287 adedi Vali Ersin Yazıcı ve Antalya Hayırsever İş İnsanı Haydar Barut tarafından Battalgazi Acıbadem Konteyner kentte çocuklara dağıtıldı.
 
"Çocukların mutluluğu her şeye değer"
 
Dağıtım töreninde konuşan Vali Ersin Yazıcı "Çocukların mutluluğu her şeye değer, çocuklarımızı bir nebze de olsa mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize. Çocuklarımızın yüzünün gülümsemesi bize ümit veriyor. Onları geleceğe güzel bir şekilde hazırlayabilmemiz için moral ve motivasyonunu yüksek tutmamız gerekiyor. Bu vesileyle çocuklara elimizden gelen çabayı gösteriyoruz." dedi.
 
Mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklar aldıkları bisikletlerle hatıra fotoğrafı çekildiler. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA