• Mardin29 °C
  • Diyarbakır30 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat’ta öğretmenler, öldürülen meslektaşları basın açıklaması yaptı, iş bıraktı
10 Mayıs 2024 Cuma 13:38

Midyat’ta öğretmenler, öldürülen meslektaşları basın açıklaması yaptı, iş bıraktı

Midyat ilçesinde görev yapan öğretmenler, İstanbul’da öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü için basın açıklaması yaptı, bir günlük iş bıraktı. Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilciliği tarafından öğretmenlere yönelik uygulanan şiddet olaylarına karşı tepki

Midyat ilçesinde görev yapan öğretmenler, İstanbul’da öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü için basın açıklaması yaptı, bir günlük iş bıraktı. Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilciliği tarafından öğretmenlere yönelik uygulanan şiddet olaylarına karşı tepki vermek amacıyla kitlesel protesto düzenlendi. Cumhuriyet Bulvarı Hükümet Konağı binası yanında düzenlenen basın açıklamasında Eğitim bir-Sen İlçe Başkanı Hüseyin Yücel açıklamayı yaptı.

Protesto eylemine katılan öğretmenler Ellerinde ‘Kınama Mesajı Değil, Şiddet Yasası İstiyoruz’, ‘Öğretmenler Ölüyor Şiddet Yasası Çıkmıyor’ yazılı dövizler taşırken sık sık ‘Canımız Yanıyor, kanımız akıyor’, ‘Susma haykır, şiddete hayır’, ‘Dur de dur de şiddete dur de’, ‘Öğretmeni şiddete teslim etmeyin’ ‘Öğretmenler ölüyor, Meclis Uyuyor’, ‘Duy meclis duy sesimizi duy’, ‘Gör meclis gör halimiz gör’ ve ‘Kınamayı bırakın, yasamızı çıkarın’ seklinde slogan attılar.

Midyat Temsilcisi Yücel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Eğitim çalışanları olarak, her yeni günde yeni bir saldırı haberi almaktan korkar hâle geldik: “Öğretmenler bugün maalesef kendilerine yönelik şiddet olayları ile anılır hâle gelmiştir. İzmir/Ödemiş’te öğrencinin pompalı tüfekle öldürdüğü Ayhan Kökmen’i, Iğdır’da Yücel Düzci öğretmenimizin saldırıya uğrayan öğrencilerini korurken, gözü dönmüş kişilerin şiddetine maruz kalmasını, Patnos’un Aktepe köyündeki Yatılı Bölge Okulu Müdürü Yusuf Vural’ın ve Kayseri/Melikgazi Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülhan Şaşmaz’ın bıçaklanmalarını unutmadık. Şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmış, maalesef yaygın bir toplumsal sorun hâline gelmiştir.” Son olarak İstanbul/Eyüpsultan’da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Okul müdürümüze Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. Kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır.” Dedi.

Basın açıklaması olaysız sona erdi.

438162497_976940944432061_4209200687934125344_n.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
  • 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular bugün başlıyor
  • YHT ile 86 milyonu aşkın yolcu seyahat etti
  • 300 mal müdürlüğü kapatılacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA