• Mardin29 °C
  • Diyarbakır30 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verildi
05 Nisan 2023 Çarşamba 07:37

Batman'da öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verildi

Batman'da Tarım ve Orman Bakanlığının Stratejik Planında yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda "Gıda Güvenliği ve Gıda İsrafının Önlenmesi" konulu eğitimlerim verildi.
Batman'da Tarım ve Orman Bakanlığının Stratejik Planında yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda  "Gıda Güvenliği ve Gıda İsrafının Önlenmesi" konulu eğitimlerim verildi.
 
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerince İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk ve ortaöğretim öğrencilerine güvenilir gıda ve gıda israfının önlenmesi konuları hakkında bilgiler verildi.
 
Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünün hazırladığı eğitime katılan öğretmen ve öğrencilere; Bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları, güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, hijyen, gıda israfı, tüketilen ürünlerin etiketi ve Alo 174 Gıda Hattı'nın önemine ilişkin bilgiler verildi.
 
Düzenlenen eğitimlerin verimli geçtiğini belirten Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun, "Eğitimlerimizin amacı öğrencilerimizde gıda güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak ve bilinçli tüketici olmanın sorumluluklarını anlatmaktır. Yıl içinde eğitim-öğretimin devam ettiği dönemlerde eğitimlerimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA