• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de Bir Haftada Üç Bilimsel Kongre Gerçekleştirildi
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17:27

Mardin’de Bir Haftada Üç Bilimsel Kongre Gerçekleştirildi

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından bir hafta içinde üç akademik kongre düzenlendi.

İsrailin Gazze’de sürdürdüğü soykırım karşısında ses yükselten ve eylemleriyle dünya üniversitelerine öncü olan Mardin Artuklu Üniversitesi akademik çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

İlk Akademik Etkinlik Uluslararası Mitoloji Kongresi

Son bir hafta içerisinde Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından iki tanesi uluslararası, 1 tanesi de ulusal düzeyde olmak üzere üç akademik kongre gerçekleştirildi.

Haftanın ilk akademik etkinliği Uluslararası Mitoloji Kongresi oldu. Uluslararası Mitoloji Kongresi yurt içinden ve yurt dışından 200'ü aşkın akademisyen ve bilim insanının katılımıyla üniversite kampüsünde üç farklı salonda tarih, dilbilim, sanat tarihi, edebiyat, sosyoloji, antropoloji, felsefe başta olmak üzere birçok alanda 51 oturumda gerçekleşti.

Kongre hem çevrim içi hem de yüz yüze olarak çalışmalarını sürdürdü.

Suriye’de Gerçeklik ve Suriye’nin Geleceği Konuşuldu

Mardin Artuklu Üniversitesinde haftanın ikinci kongresinde Suriye’de erken iyileşme başlığı yerli ve yabancı uzmanlarca masaya yatırıldı.

MAÜ öncülüğünde ve ev sahipliğinde, Ümran Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Kadim Akademi ile işbirliği içinde düzenlenen kongrede Suriye’de gerçeklik, erken iyileşme süreçleri ve geleceğe perspektifler değerlendirildi.

Acil Tıp Alanındaki Güncel Gelişmeler Mardin’de Paylaşıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türkiye Acil Tıp Vakfı tarafından Mardin’de Acil Tıp Günleri Sempozyumu düzenlendi.

Başkanlığını Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir’in yaptığı sempozyumda Acil tıp alanında uzmanlar, hekimler, sağlık personeli ve öğrenciler bir araya gelerek acil tıp alanındaki en güncel gelişmeler tartışıldı ve paylaşıldı.

Acil tıpta karşılaşılan zorluklar, yeni tedavi yöntemleri ve güncel araştırmalar hakkında da bilgiler verildi. Bu sene ilk öğrencilerini alan ve birçok alanda asistan doktor yetiştiren MAÜ Tıp Fakültesinin imza attığı önemli etkinliklerden olan Acil Tıp Günleri Sempozyumu, acil tıp alanında çalışan herkes için önemli bir bilgi ve deneyim paylaşım platformu oldu.

Rektör Özcoşar: Akademik ve Bilimsel Etkinlikler Devam Edecek

Bir Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak kurulan Mardin Artuklu Üniversitesinin son özellikle son 5 yılda vizyonuna yeni odaklar ekleyerek Turizm, Tarım, Ticaret, Tasarım, Tıp ve Teknoloji alanlarında da önemli çalışmalar yapmaya başladığını belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar bu çalışmaları destekletici akademik etkinlikleri de aralıksız olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölüm çeşitliliği, öğrenci sayısı, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim olanaklarıyla Türkiye’nin büyüyen üniversitelerinden olan Mardin Artuklu’nun ulusal ve uluslararası paydaşlarla işbirliği içinde akademik üretime, bilimsel etkinliklere ve toplumun önünü açmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

3-013.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA