• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Uraloğlu: Mobil abone sayısı 90 milyonu aştı
21 Haziran 2023 Çarşamba 08:20

Bakan Uraloğlu: Mobil abone sayısı 90 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Mobil abone sayımız 90 milyonu, mobil penetrasyon oranımız ise yüzde 100'ü aşmış durumdadır. 90,6 milyon genişbant abonemiz mevcuttur." bilgisini verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Mobil abone sayımız 90 milyonu, mobil penetrasyon oranımız ise yüzde 100'ü aşmış durumdadır. 90,6 milyon genişbant abonemiz mevcuttur." bilgisini verdi.
 
Bakan Uraloğlu, video konferans yöntemiyle gerçekleşen 'Türk Devletleri Teşkilatı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlar Olağanüstü Toplantısı'na katıldı.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre toplantıda öne çıkan gündem maddeleri arasında; siber güvenlik, e-Devlet, uydu iletişimi ve fiber altyapının geliştirilmesi konuları yer aldı.
 
Açıklamada, konuşmalarına yer verilen Bakan Uraloğlu, ekonomiden sanayiye, savunmadan tarıma, eğitimden ulaşıma tüm sektörlerde verimliliği sağlamanın, bilgi teknolojileri ve iletişim hizmetlerinin etkin bir biçimde kullanımına bağlı olduğunu belirtti.
 
Türkiye'de haberleşme alanındaki gelişmelere değinen Uraloğlu, "Mobil abone sayımız 90 milyonu, mobil penetrasyon oranımız ise yüzde 100'ü aşmış durumdadır. 90,6 milyon genişbant abonemiz mevcuttur. Fiber internet abone sayımız son bir yılda yaklaşık yüzde 18 artarak bugün 5,7 milyonun üzerine çıktı. Bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimde özellikle engelli gruplara ve bölgesel farklılıkları en aza indirmeye büyük önem verdik. Bölgeler arasındaki sayısal uçurumu azaltmak ve altyapıyı genişletmek için, yaklaşık 4 bin kırsal yerleşim alanına sabit ve mobil genişbant altyapısı kurulumunu devlet olarak gerçekleştirdik." ifadelerine yer verdi.
 
Kazakistan'ın önerisiyle gündeme gelen, Türk Devletleri Teşkilatı Dijitalleşme Merkezi ve Türk Metaverse'ü fikrini hatırlatan Uraloğlu, bunun Türk dünyası için bilgi teknolojileri alanında yeni bir dönemin kapısını açacağını söyledi.
 
Uraloğlu, "Coğrafi sınırların olmadığı ve bireylerin dünyanın herhangi bir yerinde herkesle bağlantı kurup iş birliği yapabileceği ve böylece dijital etkileşimi yeni bir boyuta taşıyan Metaverse, sektörel olarak da büyük bir potansiyel taşıyor. Dijitalleşme Merkezi'nin kurulmasıyla Türk Metaverse'ün oluşturulması ülkelerin teknolojik gelişimine ve ilerlemesine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Amacımız Türk devletlerinin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak ve Metaverse dünyasında söz sahibi olmasını sağlamaktır. Bu vizyonu gerçekleştirmek için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA