• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asi Nehri taştı tarım arazileri sular altında kaldı
19 Ocak 2024 Cuma 10:43

Asi Nehri taştı tarım arazileri sular altında kaldı

Hatay’da bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Asi Nehri taştı, 10 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı
Hatay’da bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Asi Nehri taştı, 10 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı
 
Hatay’da etkili olanak sağanak nedeniyle Asi Nehri taştı, Antakya’ya bağlı Demirköprü, Paşaköy ve Aşağıoba mahallelerindeki 10 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı.
 
Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde bulunan sokak ve caddeler göle döndü.
 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 10 bin dekar alanın su altında kaldığı belirtilerek, “Demirköprü Mahallesi’nde depremde zarar gören tarihi köprünün tadilatı sırasında, yola konulan menfezlerin sayısının az olması nedeniyle gerekli drenaj sağlanamadığı ve bu nedenle Asi Nehri’nden gelen suyun geriye teptiği tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
 
Asi Nehri’nin Samandağ ilçesi Çöğürlü Mahallesi’nden geçen kısmında da taşkınlar yaşandığı için, bölgede yaşayan vatandaşlara sel uyarısı yapıldı.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sağanak nedeniyle Asi Nehri'nin debisinin yükseldiği ifade edilerek, " 6 Şubat ve devamındaki depremlerde hasar alan Demirköprü mevkisinde devam eden köprü yapımı nedeniyle servis yolundan verilen alternatif güzergah yolu, ilimizde devam eden yoğun yağışlardan dolayı nehir debisinde meydana gelen yükselme sebebiyle tehlike arz etmektedir. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına Antakya-Reyhanlı D-420 kara yolu 18 Ocak Perşembe saat 20.00'ye kadar araç trafiğine kapatılmıştır. Ulaşımlar Kırıkhan ilçemiz üzerinden devam edecektir." denildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA