• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zafer’inin 109’uncu yıl dönümü programı düzenlendi
18 Mart 2024 Pazartesi 17:18

Zafer’inin 109’uncu yıl dönümü programı düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zafer’inin 109’uncu yıl dönümü programı düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zafer’inin 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla Mardin’de çeşitli programlar düzenlendi.

İlk tören, Mardin Garnizon Komutanlığı Selen Kışlası Şehitlik Anıtı’nda yapıldı. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla Mardin Garnizon Komutanlığı Selen Kışlası Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen'in duasından sonra Vali Akkoyun, İl Protokolü ve Şehit Aileleri, Şehit Kabirlerine karanfil bıraktı.

İkinci program Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Vali Akkoyun, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Bağımsızlık mücadelemizin eşsiz kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’mizin 109. yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ettiklerini belirten Vali Akkoyun, Çanakkale’de şehit düşen her bir vatan evladını rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Vali Akkoyun şöyle konuştu;

“Çanakkale Boğazı’nda 18 Mart 1915 te  yaşanan destansı mücadele, insanlık tarihinde unutulmaz bir kahramanlık nişanesi bırakmıştır. İşgalcilere karşı, milletimizin her bir ferdinin verdiği bu onurlu mücadele, bağımsızlık sevdasının ve vatan sevgisinin en güçlü örneklerinden biridir.

Çanakkale Zaferi, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda milli bir uyanış ve birliğin de simgesidir. 18 Mart 1915'te, ecdadımızın gösterdiği kahramanlık ve cesaret, bugün bizlere ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olduğunun en önemli göstergesidir.

Çanakkale Destanı’nda ecdadımızın gösterdiği bu azim ve irade, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır.

İman, adanmışlık ve azmin zaferi ile kahraman ecdadımız, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazmışlardır.

Bizler, sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu coğrafyasında asırlardır yaşamaktayız.  Bu vatan, şüheda toprağıdır, bu topraklar geçmişten bugüne bizlere nice yiğitlerin emanetidir ve onların kanıyla sulanan yegâne varlığımızdır.

Çanakkale’de ecdadımızdan bizlere kalan en önemli miras hiç şüphesiz ki vatanımızın bağımsızlığı için, bayrağımızın semalarımızdan inmemesi, ezanımızın dinmemesi uğruna verilen eşsiz mücadeleyle oluşan o manevi ruhtur.

 “Çanakkale Ruhu” olarak adlandırdığımız bu yüksek ruh, bizim tarih boyunca milletçe zorlu dönemlerden kenetlenerek çıkmamızı sağlamıştır.

Çanakkale’de, İstiklâl Harbi’nde, 15 Temmuz’da elde bayrak, dilde tekbir, bu vatanın bağımsızlığı için aziz milletimizin cesareti ve kahramanlığı tüm dünyaya gösterilmiştir. Bizler dün olduğu gibi bugün de tüm koşullarda aynı ruh ve aynı kararlılıktayız.

Bu şuurla “Çanakkale Ruhu” ile kahramanlık destanını yazan aziz şehitlerimizin azim, cesaret ve kararlılıkları bugün yaşandığı gibi gelecek nesillerimizin ruhunda da filizlenecektir.

 “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla tam bağımsız Türkiye sevdasını yüreğinde taşıyan aziz milletimizin, aydınlık istikbaline ilerlemesi bizler için ulvi bir rehberdir.

Çünkü unutmamalıyız ki; "Geçmişini unutanlar, o geçmişi yeniden yaşamak zorunda kalırlar!"

Bugün bizler de aynı şuur ve inançla, ecdadımızdan miras kalan şanlı emanetleri daha yükseklere taşımanın gayreti içerisindeyiz.

Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olduğunun tezahürüdür.  Bugün, Çanakkale ruhunu yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi her zaman canlı tutmalıyız.

Evet, bir, beraber, omuz omuza Çanakkale ruhu içerisinde olduğumuz müddetçe hiçbir güç, hiçbir şer odağı Allah’ın izniyle birliğimize zarar veremeyecektir.

 ‘Türkiye Yüzyılı'nda Çanakkale ruhuyla her alanda istikrarlı mücadelemiz, kutlu hedeflere doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle sıhhatli ve mutlu bir ömür diliyorum.”

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten Şiirler okundu, Çanakkale’yi anlatan oyunlar sergilendi.

Programda Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Çanakkale adlı şiiri okudu.

Program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

whatsapp-image-2024-03-18-at-5.14.19-pm-(1).jpeg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA