• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÖKten rektörlere YKS tercih sürecine ilişkin çağrı
24 Temmuz 2023 Pazartesi 09:17

YÖK'ten rektörlere YKS tercih sürecine ilişkin çağrı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, rektörlere çağrıda bulunarak üniversite tercihi yapacak adaylara rehberlik ve programların tanıtımlarında destek olunması istedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, rektörlere çağrıda bulunarak üniversite tercihi yapacak adaylara rehberlik ve programların tanıtımlarında destek olunması istedi.
 
YÖK Başkanı Özvar, tercih yapacak adaylar için rektörlere mesaj gönderdi. Özvar, üniversite tercihi yapacak adayların rehberlik ihtiyacının bulunduğuna işaret etti.
 
Öğrencilere yol gösteren, yükseköğretim programları hakkında tanıtım hizmeti sunan üniversitelerin sağladığı hizmetlerin daha verimli olduğuna dikkati çeken Özvar, şu ifadeleri kullandı:
 
"Öğrencilerimizin, bilinçli ve doğru tercihler yaparak potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmeleri için rehberlik ve tanıtım hizmetleri sağlamak fevkalade önemlidir. Dahası, adaylara sunacağınız hizmetlerin sadece sizin programlarınızı değil, diğer programları da kapsamasına ihtiyaç bulunmaktadır.
 
Adaylara yetkisiz kişiler tarafından herhangi bir yanlış bilgi verilmesini ve daha sonrasında oluşabilecek mağduriyetleri engellemenin en etkili yolu, doğru bilgilerle sunacağınız bu kamusal hizmet olacaktır. Bu bağlamda, rehberlikten sorumlu tüm personelin ve adayların Yükseköğretim Kurulu ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan güncel bilgilere danışmalarının önemini hatırlatmak isterim.
 
Adaylara sunulacak mevcut hizmetlerin gözden geçirilmesi veyahut yeni hizmetlerin sağlanması konusunda gerekli planlamaların yapılması için gereken özeni göstermenizi bekliyorum. Bu süreçte göstereceğiniz çabaların, adaylarımızın doğru tercihte bulunmalarına katkı yapacağına inancım tamdır." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA