• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanlar, üniversite tercihleri ile ilgili son uyarılarda bulundu
08 Ağustos 2023 Salı 08:28

Uzmanlar, üniversite tercihleri ile ilgili son uyarılarda bulundu

Tercih döneminin son günlerinde doğru kararlar vermenin önemli olduğunu belirten uzmanlar, üniversite tercih seçimleri yapılırken dikkat edilecek hususlar konusunda uyarıyor.
Tercih döneminin son günlerinde doğru kararlar vermenin önemli olduğunu belirten uzmanlar, üniversite tercih seçimleri yapılırken dikkat edilecek hususlar konusunda uyarıyor.
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri yarın sona erecek.
 
Adaylar, 2023-YKS tercih işlemlerini 8 Ağuston 2023 (yarın) 23.59'a kadar yapabilecek.
 
Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Eğitimci Samet Karakaya, üniversite tercih işlemlerinin son virajda öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu.
 
 
"Üniversiteler uluslararası nitelik kazanan kurumlardır"
 
Öğrencinin tercih listesine hangi üniversiteleri eklenmesi gerektiğini düşünebileceğini söyleyen Karakaya, "Günümüz şartlarında bakıldığı zaman artık üniversiteler uluslararası nitelik kazanması gereken ve giderek de kazanan kurumlardır. Bu yönüyle uluslararası hüviyete sahip akademik kadrosu şekillenmiş erasmus plas gibi pek çok imkân sunabilen öğrencilere yurt dışı kapılarını açabilen müfredatı güncel akredite olabilmiş üniversiteleri araştırmalarının özellikle tercih edilmesini istiyoruz." dedi.
 
Üniversitenin iş olanağanın sektöre ne derece hazırladığının özellikle öğrenciler ve veliler tarafından araştırılmasını istediklerini belirten Karakaya, " Mavi diploma veriyor mu? Buna bakılmasını istiyoruz.  Uluslararası öğrenci potansiyelinin ne olduğuna bakılmasını istiyoruz. Üniversitenin çift ana dal ve yandal gibi programlarının olup olmadığına özellikle bakılmasını isteriz. Öğrenci elektrik-elektronik mühendisliği bölümüne yerleşip kayıt yaptırıyor. Okumaya başlıyor. Ama aslında onun ideal bölümünün örneğin; bilgisayar mühendisliğinin olduğunu görüyor. Üniversitenin bu şekilde geçişler sağlayabilecek alternatifler oluşturabilecek bir modelinin olması çok önemlidir." diye belirtti.
 
"Akademik kadro bu işin olmazsa olmazıdır"
 
Karakaya, "Akademik kadro bu işin olmazsa olmazıdır. Üniversitelerin web sayfaları ve bölümlerine girerek bölümlerdeki akademik kadroyu özellikle incelemelerini istiyoruz. Bulundukları şehirde kalma eğiliminin bu yıl fazla olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki birkaç yılda da bu şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Çünkü maddi imkanlar ve beraberinde yaşanan deprem, insanların kendini daha güvende hissetme eğilimi arzusunu doğurdu. Nerede mutlu olacaklarsa her öğrencimizin tercihleri sonucunda oraya yerleşmesini ve başarılarını diliyorum." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA