• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzman Eğitim Direktörü Gürsoy: YKS’de en büyük sorun, yanlış tercihten kaynaklanıyor
26 Temmuz 2023 Çarşamba 08:27

Uzman Eğitim Direktörü Gürsoy: YKS’de en büyük sorun, yanlış tercihten kaynaklanıyor

Uzman Eğitim Öğretim Direktörü Murat Gürsoy, üniversite tercihleri öncesi hata payını en aza indirmek ve 27 Temmuz-8 Ağustos arası sürecek döneme dair açıklamalarda bulundu.
Uzman Eğitim Öğretim Direktörü Murat Gürsoy, üniversite tercihleri öncesi hata payını en aza indirmek ve 27 Temmuz-8 Ağustos arası sürecek döneme dair açıklamalarda bulundu.
 
ÖSYM tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde yaklaşık 3.5 milyon kişinin katılım sağladığı 2023 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonrası gözler sınav sonuçlarına ve tercih dönemi hakkında bilinmesi gerekenlere çevrildi.
 
Milyonlarca öğrencinin 3 farklı oturuma girerek tamamladığı sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 günü açıklanarak katılımcıları, en az sınav hazırlık süreci kadar önemli olan tercih dönemi hakkında şimdiden düşündürmeye başladı.
 
 "Yerleştirme sonuçlarını en çok etkileyen şey tercihler"
 
Tercih döneminin en az sınav kadar etkin yönetilmesi gereken önemli bir süreç olduğunu paylaşan Gürsoy, pek çok öğrencinin yanlış sıralama veya eksik form teslimi nedeniyle istediği okula yerleşemediğini, tersi durumun ise adaylara büyük avantaj sağladığını vurguladı.
 
Öğrencilerin, 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arası devam edecek tercih dönemini tamamlamadan önce YKS tarafından paylaşılacak sınav kitapçığını dikkatle okumasının önemini belirten Gürsoy, "Üniversite adayları yıl boyunca sınava odaklandıkları için sonuçların açıklanmasından sonra nasıl bir yol haritası izlemeleri gerektiğini tam olarak bilmiyor ve tercihlerde aceleci davranıyor. Bu durum aslında gelecek planlarını yakından etkileyen tercih sürecinin göz ardı edilmesine neden oluyor. Sonuç olarak istediği yere değil de yanlış tercih nedeniyle denk gelen yere giren öğrenciler, başarılı bir kariyer planı da yapamamış oluyor. Dolayısıyla üniversite tercih döneminin en az sınav hazırlık dönemi kadar önemsenmesi, profesyonel destekle birlikte sürdürülmesi ve her adayın potansiyel hatalar hakkında bilgi edinmesi gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA