• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Usta Sanatçı Nedret Güvenç Hayatını Kaybetti
01 Ağustos 2021 Pazar 10:33

Usta Sanatçı Nedret Güvenç Hayatını Kaybetti

90 yaşındaki usta sanatçı Nedret Güvenç'e veda...
Yeşilçam'ın usta oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç'in vefat ettiği haberi resmi olarak açıklandı. Türkiye Sineması'nın önemli isimlerinden biri olan Nedret Güvenç, 90 yaşında hayata veda etmiş oldu. Işıl Yücesoy, Süha Uygur, Nilgün Belgün gibi tiyatro ve sinemanın usta isimleri, Güvenç'in vefatından duydukları üzüntüyü sosyal medya üzerinden paylaşmayı ihmal etmedi.
 
5 Eylül 1930 doğumlu olan 90 yaşındaki oyuncu Nedret Güvenç, İzmir'de gözlerini hayata açmıştı. Okurken müzik ve tiyatroyu hayatına sokan Güvenç, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda şan ve piyano eğitimi sayesinde sanatçı olma yolunda emin adımlarla ilerlemişti. Portakal Kabukları ve Hanımlar Terzihanesi, Nedret Güvenç'in ilk tiyatro oyunları olmuştu. İstanbul Şehir Tiyatroları ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak birçok performans sergileyen sanatçı, 1974'te hayata geçirdiği En Büyük Kumar oyunuyla ilk yönetmenliğine imzasını attı.
 
Nedret Güvenç, 16. Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nden Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü'ne, En Başarılı Kadın Sanatçı Ödülü'ne, Altın Portakal'dan ödüle, Türk Film Dostları Derneği Ödülü'ne, İlhan İskender Ödülü'ne Kültür Bakanlığı Onur Ödülü'ne, Avni Dilligil En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülerek başarısını birçok kez kanıtlamıştı.
 
Nedret Güvenç'e rahmet, sevenlerine ise sabır diliyor, oyuncuyu saygıyla anıyoruz.
 
beyazperde.com
Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA