• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Umut Kervanı Şanlıurfada Sosyal Market projesini hayata geçirdi
18 Ağustos 2023 Cuma 08:43

Umut Kervanı Şanlıurfa'da "Sosyal Market" projesini hayata geçirdi

Umut Kervanı Şanlıurfa tarafından hayata geçirilen, yetim ve muhtaç ailelerin ihtiyaçları olan ürünleri kendilerinin seçebildiği sosyal market projesi ihtiyaç sahibi ailelerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Umut Kervanı Şanlıurfa tarafından hayata geçirilen, yetim ve muhtaç ailelerin ihtiyaçları olan ürünleri kendilerinin seçebildiği sosyal market projesi ihtiyaç sahibi ailelerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
 
Bölgede ilk defa Umut Kervanı Şanlıurfa tarafından başlatılan 'sosyal market' projesi ile birlikte ihtiyaç sahipleri ihtiyaç duydukları ürünleri kendisi alabiliyor.
 
Umut Kervanı Şanlıurfa, yetim ve ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayarak onlarca aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulundu.
 
Şanlıurfa'da yetim ve muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam eden Umut Kervanı, onlarca ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulunarak muhtaçların umut kapısı olmaya devam ediyor.
 
Umut Kervanı Şanlıurfa Başkanı Mahmut Çelik, geçiş yaptıkları yeni sistemde, ailelerin ihtiyacı olan ürünleri kendilerinin seçerek alabildiklerini söyledi.
 
"Aileler ihtiyaçlarına daha rahat ulaşabiliyor"
 
Geçiş yaptıkları yeni market sistemi hakkında bilgi veren Çelik, "Umut Kervanı olarak market sistemine geçtik. Yeni sistemimizde ihtiyaç sahibi ailelerin daha rahat alışveriş yapması ve ihtiyacı olan şeyleri alabilmeleri için marketimize raflar ve stantlar açtık. Reyonlarda kuru gıda, bakliyat, kırtasiye ve giyim var. İhtiyaç sahibi ailelere Umut Kart veriyoruz ve Umut Kartlarına ailenin ihtiyacı doğrultusunda puan yüklüyoruz. Ailelerimiz o puana göre gelip buradan alışveriş yapıyor. Markete gelen aileler sepetlerini alıp reyonlardan pirinç, makarna, zeytin, temizlik ürünleri, kırtasiye veya giyim alabiliyorlar. Aileler bu şekilde daha rahat hareket ediyor ve ihtiyaçları olan malzemeleri alıyorlar." şeklinde konuştu.
 
"Hayır sahiplerinin desteğiyle daha iyi hizmet vereceğiz"
 
Hayır sahiplerinin desteğini devam ettirdiği sürece bu çalışmaların devam edeceğini ifade eden Çelik, "Hayır sahipleri bize destek verdiği sürece biz de ailelerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Çalışmalarımızı daha da geliştirerek ailelerimize daha güzel hizmetler vermeyi düşünüyoruz. Hayır sahiplerimizi bu vesileyle buraya davet ediyoruz. Gelip kendileri görsünler marketimizi gezsinler. Hayır sahipleri gelip marketimizi gezdiğinde eksik gördüğü şeyi tamamlayabiliriz veya beraber gidip ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret edebiliriz." dedi.
 
"Aileler ihtiyaçlarına göre alışverişini yapıyor"
 
Sosyal marketin işleyişi hakkında bilgi veren Çelik, "Umut Kervanı olarak bizim tespit komisyonumuz var. Aileler bize başvurduktan sonra ailenin iletişim bilgilerini alıyoruz. 3 kişiden oluşan tespit komisyonumuz bize başvuran ailenin araştırmasını yapıyor ve ailenin gerçekten muhtaç olup olmadığına bakıyor. Bizde 1, 2 ve 3. derece muhtaç ailelerimiz var biz ona göre tespitimizi yapıyoruz ve ailenin nüfusuna göre ona puan veriyoruz. 3 kişilik aileye 500 puan, 5 kişilik aileye 750 puan eğer 5 üzeri olursa bin puan yükleme yapıyoruz Umut Kartına. Ailelerimiz gelip kendi puanlarına göre burada ihtiyaçlarına göre alışverişini yapıyor. Biz daha önce ailelere götürdüğümüz paketlerde ailelerin evlerinde olan ürünleri bir daha götürebiliyorduk ama sistem değişti. Buraya gelen aile eğer evde pirinç varsa yerine kırmızı et veya çay alıyor. İhtiyacı olan neyse onu alıyor. Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun, Allah hayırlarını kabul etsin." diye belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA